4 bin Suriye sağlıkçının istihdam haberine Bakan Koca'dan yanıt!

Geçtiğimiz günlerde 4 bin Suriyeli sığınmacının sağlık alanında istihdamının sağlandığı yönündeki iddialara Bakan Koca yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin gündemine oturan bir iddiada toplamda 4 bin Suriyeli sığınmacının istihdamının sağlandığı iddia edilmişti. Gelen bu iddiaların ardından ise bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı yönünde açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalar Koca'nın resmi sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşlara duyuruldu.

4 BİN SURİYELİ SIĞINMACI İDDİALARINA YANIT GELDİ!

Konu ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından gündemde yer alan bu iddialara yanıt geldi. Yapılan açıklamada ise "Göçmen Sağlığı Merkezlerindeki sağlık hizmetlerinin giderleri Avrupa Birliği fonlarından karşılanmakta, bu hizmetlerde Suriyeli sağlık çalışanları görev almaktadır. İki yıl önce, göç ve sağlık konulu uluslararası bir toplantıdaki sözlerimin çarpıtılarak, 4 bin Suriyeli sağlıkçının istihdam edildiği şeklindeki yanlış ve ısrarlı iddia üzüntü vericidir." şeklinde ifadeler ile duruma açıklık getirildi.

Yapılan bu açıklamada gündeme gelen bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı konusunda bilgilendirme yapılmış oldu.

Gündem Haberleri