40 yıl sonra ortaya çıktı! Titanik enkazının ilk görüntüleri yayınlandı!

Titanik enkazının daha önce hiç yayınlanmamış görüntüleri 40 yıl sonra yayınlandı. Yayınlanan görüntüler tüm dünyada büyük bir ilgi uyandırdı.

Titanik filminin 25. yıl dönümü anısına çok özel görüntüler yayınlandı. Daha önce hiç yayınlanmamış görüntüler 40 yıl sonra arşivin tozlu raflarından çıktı. Atlantik Okyanusu’nun karanlık sularında çekilmiş olan görüntüler işlenmemiş haliyle yayınlandı. Dünyanın en ünlü gemi enkazı olan Titanik görüntülerde paslı ve çürüyen haliyle yer alıyor.

1986'DA KEŞFEDİLDİ!

Temmuz 1986’da Woods Hole Oşinografi Enstitüsü’nden araştırmacılar bir keşif gezisi düzenlediler ve gezi sırasında çekilen görüntüler o günden bu yana hiç yayınlanmamıştı. Gezi ekibi 1912 yılında batan Titanik’i ilk defa görebilmek için Alvin adında küçük bir denizaltı ile yeni geliştirilen uzaktan kumandalı araç Jason Jr kullanıldı.

BATMAZ DENİLDİ DENİZ SEVİYESİNİN 4 BİN METRE ALTINA GÖMÜLDÜ

Batmaz denilerek yapılan ve döneminin en büyük gemisi olan Titanik İngiltere’deki Southampton’dan hareket etti. Titanik New York City’ye gidecekti ve bu ilk yolculuğuydu. Ancak bir buzdağına çarpan Titanik 15 Nisan 1912’de Kuzey Atlantik Okyanusu’nda battı. Bu gemi kazasında en az 1.500 yolcu hayatını kaybetti. Titanik’in enkazı ise Kanada’da Newfoundland’den yaklaşık 740 km mesafede battı. Titanik’in enkazının şu anda deniz seviyesinden 4 bin metre aşağıda bulunduğu bildirildi.

74 YIL SONRA BULUNDU!

Titanik’in enkazının batmasının üstünden 74 yıl geçmesinin ardından 1986 yılının Eylül ayında ilk defa keşfedildi. O tarihe kadar Titanik’in enkazına dair herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştı. Belirtilen keşif ekibi ise 1985 yılında bu enkazı keşfetti. Yeni yayınlanan görüntüler Youtube üzerinden yayınlanarak dünyaya duyuruldu. 1 saat 21 dakika süren video işlenmemiş haliyle yayınlandı. Bulunan enkaz videoda yayınlanınca tüm dünyada büyük ses getirdi ve izlenme rekorları kırdı.

Gündem Haberleri