4.000 Dolar Maaş 60.000 TL Aylık Eder! Yurtdışında 40 Derece Sıcağa Dayanma Şartı Var

Katar 2022 yaz dönemi iş ilanları, açık kadrolar, maaş fırsatları ve çalışma koşulları. Doha'da çalışmak isteyenler için güncel yurtdışı iş ilanları ve adım adım tüm başvuru işlemleri.

Yurtdışında iş arayanlar için aylık yaklaşık 4.000 Dolar, 60.000 TL maaşla iş imkanları bulunuyor. Doha ve ülkenin farklı kentlerinde çalışma fırsatlarının yer aldığı duyurulara başvuru yapabilmek için temel özellikleri sağlamak yeterli olacak. Katar'da çalışmaya istekli olanlar için tüm detayları yazımızda bir araya getirdik. İşte o detaylar.

KATAR'DA ÇALIŞMAK İSTEYENLER İÇİN GÜNCEL İŞ İLANLARI

Katar'da çalışmak isteyenler için avantaj oluşturacak bazı özellikler bulunuyor. Bunun yanında çalışanların sağlamaları gereken bazı özel koşullar da var. Yurtdışında iş arayanlar için o özellikler.

Sağlanması Gereken Şartlar

Yurtdışında çalışmak isteyenler için ilk olarak çalışma izni alınması gerekiyor. Pasaport, vize, çalışma izni gibi işlemlerin tamamlanmasından sonra Katar'da iş bulmak çok kolay hale geliyor. Sağlanması gereken diğer koşullar ise sıcağa dayanıklı olmak. Katar'da yaz döneminde sıcaklıklar 40 dereceyi aşıyor. Ayrıca ülkede çalışma hayatında yer almak isteyen herkes başvuru yapacağı iş ilanının gerekliliklerini sağlamak zorunda. Yani firmaların talep ettikleri özelliklere haiz olmak, mesleki koşulları sağlamak en önemli kabul şartları.

Avantaj Oluşturacak Durumlar

Katar veya herhangi bir ülkede çalışmak isteyenler çalışma izni almaları durumunda çok daha rahat ve hızlı şekilde iş bulurlar. Çalışma izni çok büyük avantaj sağlar. Bunun dışında temel düzeyde de olsa İngilizce veya Arapça bilinmesi yine avantaj sağlar. Çalışalacak olan meslekte uzman olmak firmaların işe kabul aşamasında dikkat ettikleri bir diğer nokta.

4.000 DOLAR MAAŞ OLANAĞI 60.000 TÜRK LİRASI EDER

Katar'da çalışacaklar için maaş olanakları meslek grubuna göre, işe başlanan firmaya göre, çalışılan şehre göre değişmektedir. En düşük maaş olanağı genel hizmet sınıfında vasıfsız personeller için sağlanan 2.250 Dolarlık aylıklar olurken işçi kadrolarında 4.000 Dolar, 5.000 Dolar maaş almak mümkün. Uzman, yönetici, nitelikli meslek kadrolarında maaşlar ise 8.000 Dolar ile 25.000 Dolar arasında değişir.

Temizlik işçileri, genel hafif işlerde çalışanlar 2.250 Dolar ile 2.500 Dolar arasında maaş alırlar.

Garson, mutfak yardımcı çalışanları, turizm personelleri, otel görevlileri gibi kadrolar 2.500 Dolar ile 3.500 Dolar arası kazanırlar.

Havayolu şirketi çalışanları, lise önlisans düzeyi teknik personelleri, uzun yol şoförleri, ek yabancı dil bilen turizm çalışanları 3.500 Dolar ile 5.000 Dolar arası kazanırlar.

İŞ BAŞVURULARI İÇİN

Herhangi bir ülkede çalışmak isteyenler için başvuru işlemleri uluslararası firmalar üzerinden yapılacak. Firmalar duyurularını iş ilanlarını, küresel çapta faaliyet alanı bulunan ve milyonların takip ettiği kariyer sitelerinden yayımlarlar. İş arayanlar bu duyurulara ulaşmalı, firmalarla iletişime geçip başvurularını yapmalılar.

Gündem Haberleri