45 bin öğretmen ataması yapılacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün 3.500 Engelli Öğretmen Ataması Töreni’ne katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu’nda yapılan törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mayıs ayında 45 Bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.

Öğretmen atamaları ile alakalı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni bir açıklama yapıldı. 3.500 Engelli Öğretmen Ataması Törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada bir konuşma gerçekleştirdi. Öğretmen atamalarına büyük önem verdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mayıs ayında 45 bin öğretmen alımı yaparak bu öğretmenlerin atamalarının gerçekleştirileceğini duyurdu.

ENGELLİ ÖĞRETMEN SAYISI 11.600’Ü BULDU

Engelli öğretmen atamalarına dair konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz teşekkürümüzü kuru lafla değil atamalarla ifade ediyoruz. Son 10 yılda atanan engelli öğretmen sayısı 11 bin 600'ü buldu. Öğretmenlerimizi tahrik ederek bu kanundan istifade etmelerinin önüne geçmeye çalıştılar. Öğretmenlerimiz kazanımlarına sahip çıktı.” dedi.

45 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK!

45 bin öğretmen ataması yapılacağını ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mayıs ayında gerçekleştirmeyi planladığımız 45 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması gibi müjdelerle sizlerin yanında olduğumuzu göstermeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

BAŞ ÖĞRETMEN MAAŞI 25.000 TL OLDU!

Öğretmenlerin maaşlarına dair de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Baş öğretmen ve uzman öğretmen unvanlarını alan öğretmenlerimiz mali haklarından da yararlanmaya başladı. 517 bine yakın öğretmenimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Baş öğretmen maaşı 25 bin uzman öğretmen maaşı da 22 bin 500 lirayı buldu. Her iyileştirmeden öğretmenlerimiz de yararlanmaya devam edecektir. Sözleşmeliden memur statüsüne geçen 93 bin 272 öğretmenimize de kadrolarının hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Gündem Haberleri