4/D'li Taşeron İşçilere 1000 TL Deprem Afet Yardımı

Kamu kurumlarında çalışan kadrolu taşeron işçilere doğal afetlerden zarar görmeleri durumunda 1000 TL afet yardımı yapılır.

Kamu kurumlarında çalışan kadrolu taşeron işçilere doğal afetlerden zarar görmeleri durumunda 1000 TL afet yardımı yapılır. Bu ödemeden faydalanmak isteyen taşeron işçilerin yapmaları gerekenler ve başvuru işlemleri haberimizde.

Devlet kurumlarında 4/D statüsünde çalışan taşeron işçilerin çok sayıda mali ve sosyal hakkı bulunuyor.



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan sosyal ve mali haklar mevzuatında yer alan bu haklardan bir tanesi de afet yardımı. Peki taşeron işçiler afet yardımını nasıl alırlar? İşte yapılması gerekenler.



TAŞERON İŞÇİLERE 1000 TL AFET YARDIMI



Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin kadroya alınma süreçlerinde ilan edilen mali ve sosyal haklar çizelgesinde, işçilere yapılacak yardım ödemelerine ilişkin bilgiler de detayları ile yer aldı.



Bu kapsamda taşeron işçilere çeşitli durumlarda bazı ödemeler yapılacağını açıklayan Çalışma Bakanlığı, bu ödemelerden bir tanesinin afet yardımı olduğunu bildirdi. Sel, deprem, yangın ve benzeri bir afetten etkilenen vatandaşlara 1000 TL ödeme yapılacağını açıklayan Çalışma Bakanlığı'nın düzenlemesinde şu ifadeler yer aldı. “Olaya Bağlı Sosyal Yardımlar ve Diğer Sosyal Yardımlar D-TABİİ AFET YARDIMI:İşçilerin yangın, deprem, sel ve benzeri afetlerden zarar görmeleri halinde 1.000TL'ye kadar tabii afet yardımı yapılır. "



Başvuru İşlemleri



Doğal afetlerden etkilenen 4/D'li taşeron işçilerin sağlanan yardım ödemesini almak için yapması gerekenler bulunuyor. Hem belediye çalışanlarının hemde 4/D'li kamu işçilerinin faydalanabildiği ödemeleri almak işçilerin çalıştıkları kurumlara yazılı başvuru yapması gerekiyor. Başvuruların ardından işçilere yardım ödemeleri yapılıyor.



Emlak365.com


Gündem Haberleri