4/D'li Taşeron İşçilere En Az 911 TL Tediye İkramiyesi İlk Taksit Ödemesi

Kamu kurumlarında çalışan 4/D'li taşeron işçilerin 2020 yılı tediye ikramiyesi ödemelerinin ilk taksiti yatırılıyor.

Kamu kurumlarında çalışan 4/D'li taşeron işçilerin 2020 yılı tediye ikramiyesi ödemelerinin ilk taksiti yatırılıyor. Tediye ikramiyesi ödemeleri en düşük asgari ücretle çalışan taşeron işçilere 911 TL olarak yapılacak.

Devlet kurumlarında çalışan taşeron işçilerin bir süredir bekledikleri tediye ikramiyesi ödemeleri Cumhurbaşkanlığı kararı ile belli oldu.



Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararında 4/D statüsünde çalışan taşeron işçiler ile kamu kurumlarında kadrolu olarak çalışmakta olan kamu işçilerinin tediye ikramiyesi ödeme detayları belli oldu.



TEDİYE İKRAMİYESİ ÖDEMELERİ 31 OCAK'TA YAPILACAK



Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında devlet kurumlarında çalışan taşeron işçilerin tediye ikramiyesi ödemeleri 31 Ocak tarihinde hesaplara yatırılacak.



Maaş tutarına göre yapılacak tediye ikramiyesi ödemeleri en az aasgari ücretçe çalışan vatandaşlara ödenecek. Maaş tutarı arttıkça ödenecek ikramiye tutarı da artacak. Asgari ücretle çalışan 4/D'li taşeron işçiler 2020 yılı için toplam 3 bin 646 TL net ikramiye ödemesi alacaklar. Bu tutar 52 günlük ikramiye ödemesi olacağından ödemeler 4 taksit halinde yapılacak. Bu bilgilerin ardından asgari ücretle çalışan taşeron işçiler Ocak ayında 911 TL ikramiye alacaklar.



Tediye ikramiyesi ödemelerinde merak edilen diğer önemli konu ise diğer taksitlerin ödeme tarihleri. 4/D'li kamu işçileri tediye ikramiyesinin ikinci taksitini Mayıs sonunda, üçüncü taksitini Ağusto ayında son taksitini Aralık ayında alacaklar.



Emlak365.com


Gündem Haberleri