5 Bin Jandarma Uzman Erbaş Alımı Yapılıyor! 2021 Jandarma Uzman Erbaş Maaşı Kaç TL'dir?

2021 yılı için Jandarma Genel Komutanlığı tarafından alımı yapılacak 5 Bin uzman erbaş kadrosu için başvurular başladı.

2021 yılı için Jandarma Genel Komutanlığı tarafından alımı yapılacak 5 Bin uzman erbaş kadrosu için başvurular başladı. Peki 2021 Jandarma uzman erbaş maaşı kaç TL'dir? Sözleşmesi sona eren Jandarma uzman erbaşlar ne kadar tazminat alırlar?

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 5 Bin sözleşmeli uzman erbaş alımı için başvurular başladı. Peki Jandarma uzman erbaş maaşı ne kadardır? Sözleşmesi dolan jandarma uzman erbaşlar kaç TL tazminat alırlar?



JANDARMA UZMAN ERBAŞ MAAŞI NE KADARDIR 2021?



Jandarma uzman erbaş başvuruları başlayınca vatandaşlar uzman erbaş maaşlarının ne kadar olduğunu merak etmeye başladılar. Bu konuda resmi kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Doğuı ya da Güneydoğu'da görev yapan Jandarma Uzman Erbaş maaşı 5.500 TL ile 8.000 TL arasında değişmektedir. Batı illerinde görevlendirilen uzman erbaşların maaşları bir miktar daha düşük oluyor.



JANDARMA UZMAN ERBAŞ TAZMİNATI NE KADARDIR 2021?



Jandarma Uzman Erbaş olarak görev yapanların sözleşme sürelerinin sonunda kendi kusurları olmaksızın sözleşmeleri uzatılmadığı takdirde kendilerine tazminat ödemesi yapılır. Hizmet süresi 5 yılı geçmeyen uzman erbaşlar ayrıldıkları sırada aldıkları maaşın 2 katı ile hizmet yılları çarpılarak tazminatları hesaplanır. Örneğin 7.000 TL maaşı olan bir uzman erbaş 4 yıl çalıştığı takdirdi sözleşmesi uzatılmazsa 56.000 TL tazminat almaya hak kazanırlar. Ancak 5 yıldan fazla hizmet süresi bulunan uzman erbaşların tazminatları çok daha farklı bir şekilde hesaplanmaktadır ve yüksek bir tazminat almaya hak kazanırlar. Yine de kanuna göre uzman erbaş tazminatları alınan son maaşın 20 katından fazla olamaz.



İŞE YENİ BAŞLAYAN JANDARMA UZMAN ERBAŞLAR NE KADAR MAAŞ ALIRLAR?



Jandarma Genel Komutanlığı şu anda 5 Bin sözleşmeli uzman erbaş alımı için başvuruları kabul etmeye başladı. Bu alımların neticesinde işe başlayacak uzman erbaşların maaşları en az 6.500 TL olacak. Görev yapılacak yere göre bu maaş miktarı 8.000 TL'ye kadar çıkabilir.



Emlak365.com

Gündem Haberleri