5 Mayıs 2021 Çarşamba Günü Türkiye Noterler Birliği Açık Olan Nöbetçi Noter Listesi Yayımlandı!

17 günlük tam kapanmada noterlerin çalışma saatleri de düzenlendi. Türkiye Noterler Birliği hafta içerisinde yeniden nöbetçi noter uygulamasına geçiş yaptı. Peki, bugün noterler açık mı, çalışıyor mu, nöbetçi noter var mı, hangi noterler nöbetçi, nöbetçi noterler saat kaçta açılıyor, kaça kadar açık, kaçta kapanıyor?

Tam kapanma döneminde pek çok resmi kurum için de yeni düzenlemelere gidildi. Bunlardan biri de nöbetçi noterler olarak öne çıktı. Peki, bugün noterler açık mı, nöbetçi noter çalışıyor mu, Ankara, İstanbul, İzmir nöbetçi noter listesi yayımlandı mı?

TAM KAPANMADA NOTERLER AÇIK MI?

17 günlük tam kapanma nedeni ile İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan tam kapanma tedbirleri başlıklı genelgede muafiyet tanınan meslek grupları arasında noterler de yer aldı. Konu hakkında Türkiye Noterler Birliği tarafından yapılan açıklamada ise TNB Başkanı Dursun Cin tam kapanma sürecinde sınırlı sayıda olmak üzere nöbetçi noter hizmeti vereceklerini duyurdu.

Süreçte hizmete yetecek kadar noteri açık tutacaklarını belirten Cin, küçük ilçelerde 1 noter, büyük yerleşim birilerinde ise daha fazla noter olmak üzere vatandaşların acil işlemlerini yapmalarına olanak sağlayacak şekilde çalışacaklarını duyurmuştu.

BUGÜN HANGİ NÖBETÇİ NOTERLER AÇIK, ANKARA, İSTANBUL, İZMİR NÖBETÇİ NOTER VAR MI?

Söz konusu liste her gün Türkiye Noterler Birliği resmi internet sitesi olan TNB ORG TR adresi üzerinden yayımlanacak. Sitede ana sayfada sağ üst bölümde yer alan nöbetçi noterlikler seçeğini tıklayıp gelen ekranda tarih ve şehir seçeneği olan bölümleri doldurduktan sona sorgula butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Ankara'da bugün il genelinde yer alan 107 nöbetçi noter bulunurken, İstanbul'da bugün açık olan nöbetçi noterler 302 olarak ilan edildi. Listede açık olan noterlerin isimleri, adresleri ve telefon bilgileri de yer alıyor.

NOTERLERİN YENİ ÇALIŞMA SAATLERİ! PANDEMİ NEDENİ İLE NOTERLER SAAT KAÇTA AÇILIYOR, KAÇA KADAR AÇIK, KAÇTA KAPANIYOR?

Pandemi nedeni ile noterlerin çalışma saatleri de güncellendi. Açıklanan yeni mesai saatleri bilgisine göre noterler sabah saat 10:00 itibari ile çalışmaya başlarken 16:00 itibari ile ise sona erecek.

Gündem Haberleri