6 Lider Görüşmesinde Yer Alan Davutoğlu'dan Cumhurbaşkanı Adayımız Açıklaması

Millet İttifakı içerisinde yer alabileceği konuşulan 6' liderin katıldığı toplantıda da yer alan Ahmet Davutoğlu, 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin açıklamada bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 2023 yılı seçimlerinde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu. Davutoğlu konuşmasında ayrıca Millet İttifakında yer alıp almama konusunda da dikkat çeken ifadeler kullandı. Davutoğlu'nun konuşmasının satır başları.

MİLLET İTTİFAKININ CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK?

28 Şubat günü gerçekleştirilen "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" toplantısında yer alan 6 isimden birisi de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu olmuştu. Davutoğlu, o toplantıda cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağına ilişkin görüşme yapılmadığını söyledi. Basın mensuplarına açıklamalada bulunan Ahmet Davutoğlu sözlerine ayrıca mutabakat metninin bir seçim ittifakı olmadığını ekledi.

Konuşmasının başında Gelecek Partisi'nin Millet İttifakında yer alıp almayacağına ilişkin sorulara yanıt veren Davutoğlu "İttifak seçimle ete kemiğe bürünür. Bu bir seçim ittifakı değil." ifadelerini kullandı. İttifak konusunda istişare edilecek konular olacağını söyleyen Ahmet Davutoğlu partilerin Türkiye'nin ortak gelişimi için iş birliği içinde olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Konusu

Basın mensuplarının cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin sorularına da yanıt veren Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu "Cumhurbaşkanı adaylığı konusu etrafında istişare etmedik. Sadece bu konunun günü geldiğinde konuşulması gerektiğine dair genel bir kanaat birliği var liderler arasında. Doğru olan husus şu, cumhurbaşkanı adaylığı konusu da o masada istişare edilecek." dedi. Davutoğlu ayrıca cumhurbaşkanı adayının kişiden çok niteliklerin önemli olduğnu söyledi.

Gündem Haberleri