6 Mayıs 2022 evde bakım parası yatan iller! SMS ile sorgulama

Evde bakım parası yattı mı? araştıranlar için haberimizde 6 Mayıs 2022 evde bakım parası yatan illeri paylaştık. Evde bakım aylığını e-Devlet ve SMS ile sorgulama işlemleri.

Evde bakım parası ödemelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Evde bakım paralarının Mayıs ayında bayramdan önce ödeneceği düşünülüyordu ancak bu yönde bir karar çıkmayınca hak sahipleri, bayram tatili sona erer ermez kendi şehirleri için evde bakım paralarının yatıp yatmadığını kontrol etmeye başladı.

Evde bakım parası yatan iller 6 Mayıs 2022!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen evde bakım maaşlarına Ocak ayında zam yapılarak ödeme miktarları artırılmıştı. Bu ödemeyi almaya hak kazanan kişiler, bayram sonrasında paraların hesabına ne zaman yatacağını merak ediyor.

Evde bakım maaşı, her ayın 15'i ile 30'u arasında hesaplara yatırılıyor. Şehir şehir farklı tarihlerde yatırılan maaşların hangi ile hangi tarihte ödeneceği belli oldu.

Bu kapsamda 6 Mayıs 2022 evde bakım parası yatan iller şunlar oldu:

- Balıkesir

- Osmaniye

- Çanakkale

- Ordu

- Tokat

- Bolu

- İzmir

- Bursa

- Kocaeli

- İstanbul

- Manisa

- Bursa

- Diyarbakır

- Konya

- Ankara

- Adana

- Bilecik

- Karabük

- Samsun

- Aksaray

- Kayseri

- Antalya

- Batman

- Batman

- Sakarya

- Kırıkkale

- Şanlıurfa

- Afyonkarahisar

- Uşak

- Gaziantep

- Kars

- Erzurum

- Niğde

Evde bakım maaşı nasıl sorgulanır?

Evde bakım maaşı sorgulama işlemi e-Devlet sistemi üzerinde yapılabilmektedir. T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yaparak arama çubuğuna '' Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama '' yazarak sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca maaşlarını Ziraat Katılım Bankası'ndan alanlar, cep telefonlarından BAKIYE yazıp 4747'ye kısa mesaj gönderdikleri takdirde maaşlarının yatıp yatmadığını öğrenebilecekler.

Emlak365.com

Gündem Haberleri