65 Yaş Üzeri Sokağa Çıkma Kısıtlaması Ne Zaman Bitecek? 65 Yaş Üzeri Vatandaşların Dışarıda Kalma İzinleri Ne Kadar?

Koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirler çerçevesinde 65 yaş üzeri vatandaşın sokağa çıkması kısıtlanmıştı.

Koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirler çerçevesinde 65 yaş üzeri vatandaşın sokağa çıkması kısıtlanmıştı. Haftada bir gün izin verilen vatandaşların yasağı ne zaman kalkacak?

Koronavirüs salgını ile mücadele sırasında riskli grupta oldukları için 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilmişti. Çok uzun zamandır dışarı çıkamayan 65 yaş üzeri vatandaşların psikolojik etkilenmemeleri için yeni bir karar alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşliğinde yapılan kabine toplantısının ardından 65 yaş üzeri vatandaşlar için izin çıkmıştı.



Haftanın sadece bir günü dışarı çıkabilecek olan vatandaşlar için şartların değiştirilip değiştirilmeyeceği merak konusu oldu. Geçtiğimiz hafta ilk kez uzun aradan sonra dışarı çıkabilen 65 yaş üzeri vatandaşların bu durumdan memnun oldukları ve ısınan havalarla birlikte kendilerine iyi geldiğini ifade ettiler.



65 Yaş Üzeri Vatandaş Ne Zaman Dışarı Çıkacak?



Şimdilik haftada sadece bir gün olarak belirlenen sokağa çıkma izninin Pazar günleri geçerli olduğu belirlendi. Genellikle hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulandığı için pek çok kişi evdeysen 65 yaş üzeri vatandaşların kimseyle temas etmeden, kalabalığa karışmadan dışarı çıkmalarına imkan tanınıyor. Bu kişilerin sokağa çıkma yasağından etkilenmedikleri ifade edildi.



Her Pazar günü dışarı çıkabilecek olan vatandaşların 4 saat izni bulunuyor. Bu süreçte evlerine yürüme mesafesi olan bölgelerde dolaşabilecekleri ve toplu taşıma ya da araç kullanamayacakları belirtildi. Peki kısıtlamanın tam olarak ne zaman kaldırılacağı açıklandı mı?



Normalleşme adımları kapsamında son dönemlerde tedbirlerin kademeli olarak kaldırılması planlanıyor. Bunun üzerine sokağa çıkma kısıtlamalarının Haziran ayı itibariyle kaldırılması planlanıyor ancak henüz net bir açıklama yapılmadı. Bayram sonrasında hayatın normale dönmesi bekleniyor.



emlak365.com


Gündem Haberleri