65 Yaş Üzerindekilere Yeni Koronavirüs Yasakları Mı Geliyor! İlk Kısıtlama Kararı Açıklandı

Koronavirüs önlemleri kapsamında yeni tedbir uygulamaları gelmeye başladı. İkinci dalga endişesinin yeniden arttığı bu günlerde gelen tedbirlerin ilki 65 yaş üzeri için oldu. 65 yaşın üzerinde olan vatandaşlar için alınan ilk karar ise Sivas Valiliği'nden oldu. Valilik yapmış olduğu bir açıklama ile.

Koronavirüs önlemleri kapsamında yeni tedbir uygulamaları gelmeye başladı. İkinci dalga endişesinin yeniden arttığı bu günlerde gelen tedbirlerin ilki 65 yaş üzeri için oldu. 65 yaşın üzerinde olan vatandaşlar için alınan ilk karar ise Sivas Valiliği'nden oldu. Valilik yapmış olduğu bir açıklama ile

Koronavirüs ile mücadele sürecinde yeni aşamaya gelindi. İkinci dalga etkileri salgına karşı yeni önlemlerin alınmasına neden olmaya başladı.



Türkiye geneli vaka sayısında yaşanan artış son günlerde yükselirken bu yükselme oranı bazı şehirlerde daha belirgin hale geldi. Bu gelişmelerin üzerine il valilikleri yeni tedbir paketlerini vatandaşlara duyurmaya başladılar.



KORONAVİRÜS SALGININDA İKİNCİ DALGA TEHLİKESİ



Sivas Valiliği gün içinde yayımladığı bir duyuru ile yeni kararları açıkladı.



Kent genelinde yaz aylarında artan vaka sayılarına değinen valilik, salgının ilk günlerinde uygulanan 65 yaş üzerine seyahat kısıtlamasını yeniden uygulamaya koydu. Bu kısıtılamaya ilişkin resmi yazıyı yayımlayan Sivas Valiliği şu bilgileri verdi.



"İl Hıfzıssıhha kurulu kararınca; 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza, risk grubunda olmaları sebebiyle salgının etkilerinden korumak amacıyla sokağa çıkma kısıtlaması getirilmiştir"



Sivas Valiliği tarafından yayımlanan kararın devamında 65 yaş ve üzerinde bulunan vatandaşlar için uygulanacak kararın detayları açıklandı. Buna göre kent genelinde yaşlı vatandaşlar sabah sat 10.00 ile akşam saat 17.00 arasında sokağa çıkabilecekler.



Emlak365.com


Gündem Haberleri