6'lı ittifak yeniden aynı masada buluştu! Cumhurbaşkanı adaylarının niteliklerini açıkladılar

6 muhalefet parti lideri 24 Nisan'da üçüncü toplantılarını gerçekleştirdi. Demokrat Parti'nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda cumhurbaşkanı adayına ilişkin bilgiler verildi.

6 muhalefet partisi liderini aynı masada buluşturan toplantı, Demokrat Parti enel Başkanı Gültekin Uysal'ın daveti ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA PArtisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile Demokrat Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı adayının nitelikleri belirlendi

24 Nisan'da gerçekleştirilen 6'lu ittifak buluşmasının ardından yapılan yazılı açıklamada, TBMM'in açılışının 102. yıl dönümünden bir gün sonra bir araya gelen 6 siyasi partinin liderleri olarak Meclis'e yeniden itibar kazandıracak 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' konusundaki kararlılıkları vurgulandı.

Toplantıda ' güçlendirilmiş parlamenter sisteme ' geçiş sürecinin anayasal ve yasal çerçevesi, iş birliğinin temel ilke ve hedefleri konusunda oluşturulan çalışma gruplarının görev alanları ve çalışmaları ele alınarak. ittifakın cumhurbaşkanı adayında olması gereken nitelikleri tek tek açıkladılar.

Bu kapsamda cumhurbaşkanı adaylığı konusunda liderler olarak uzlaşmacı, özgürlükçü, demokratik değerleri içselleştirmiş, milleti tamamen kucaklayan, siyasi ahlak ilkelerini belirleyen ve liyakat sahibi olan bir aday belirleyeceklerini dile getirdiler.

'' Siyaset için önemli bir gündü ''

24 Nisan Pazar günü üçüncü toplantılarını gerçekleştiren 6'lı ittifakın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, toplantının uzun sürdüğünü belirterek basına teşekkür etti. Uysal, uzun bir bekleyişin ardından Türk siyaseti için önemli bir toplantı gerçekleştirildiğini aktardı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri