6'lı masa 5'e düştü, Gelecek Partisi'nden flaş çıkış geldi: İlk biz açıkladık!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın ayrılık açıklaması ardından Ahmet Davutoğlu'nun lideri olduğu Gelecek Partisi'nden sürpriz çıkış geldi. ''İlk biz açıklamıştık'' diyerek video yayımladılar.

6 muhalefet parti liderinin bir araya gelerek oluşturduğu 6'lı ittifak masasından kalkan ilk isim DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan olmuştu. Dün sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Babacan, partisinin önümüzdeki seçimlere kendi adıyla ve kendi logosuyla gideceğini açıklamıştı. Siyaset gündeminde ses getiren bu açıklama sonrasında bir çıkış da Gelecek Partisi'nden geldi.

Ali Babacan daha sonra yaptığı açıklamada genel seçimlere DEVA Partisi olarak gireceklerini ancak cumhurbaşkanı adaylarının 6'lı ittifak ile ortak olacağını belirtmişti.

'' Açıklayan ilk parti biziz! ''

Ali Babacan'ın açıklaması sonrasıda gözler 6'lı masadaki diğer gözlere çevrildi. Daha önce ittifaktan ayrılacağı iddia edilen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konu hakkında sessizliğini korurken, Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'den sürpriz bir çıkış geldi.

Gelecek Partisi Diyabakır Milletvekili Cuma İçten, seçimlere parti olarak gireceklerini açıklayuan ilk partinin Gelecek Partisi olduğunu ifade etti.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Milletvekili İçten, paylaşımına '' Gelecek Partisi aylar öncesinde ilk seçimlere tek başına parti logosu ile gireceğini açıklayan ilk partidir '' notunu ekledi.

Söz konusu videoda Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davuroğlu, '' Şu çınar yaprağı Türk siyasetinde kalıcı olacaktır ve kendi çınar yaprağı logomuzla seçime gireriz. Gelecek Partisi ilk seçime kendi kimliği ile girer '' sözlerini kullanıyor.

Bu paylaşımın ardından akıllara yeni bir ayrılık mı var sorusu gelirken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olabilme ihtimali iddiası gündeme gelmiş ve masadan buna karşılık bir itiraz çıkmadığı belirtilmişti.

Emlak365.com

Gündem Haberleri