6'lı Masa Toplandı Kulislerde Ortak Kabine Konuşuluyor

6 muhalefet partisi genel başkanı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun davetiyle bir araya geldi. Kulislerde ortak kabine iddiaları konuşuluyor.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun davetiyle 6'lı masanın liderleri bir araya geldi. Görüşme sonrasında 6 muhalefet partisinin genel başkanından ortak açıklama yapıldı. Açıklamada, seçim sonuçları YSK tarafından ilan edilip de kesinleşene kadar ortak çalışma ve iş birliğine devam edileceği, vatandaşın oylarının zayi olmaması için gece gündüz çalışmalarına devam edecekleri bilgisi verildi.

Davet üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde toplandı. Toplantının ardından ortak yazılı açıklama yapıldı. Türkiye'de insan haklarına dayalı özgürlükçü, demokratik bir düzenin tesis edilmesi için 6 siyasi parti olarak başlatılan sürecin dördüncü zirvesi dün gerçekleştirildi. İş birliğinin, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş hedefinin hayata geçirilmesi için oluşturulmasına karar verilen 4 komisyonun çalışmaları gözden geçirildi. Komisyon çalışmalarının yanı sıra gündemdeki siyasi ve ekonomik konular da toplantıda ele alındı. Muhtemel sınır ötesi operasyon da toplantının gündeminde yer alan konulardan biri oldu.

KULİSLERLE ORTAK KABİNE İDDİASI KONUŞULUYOR

6'lı masa kulislerinde muhalefet liderlerinin ortak kabine üzerinde konuştuğu iddiaları konuşuluyor. İttifak kaynaklarınının Hürriyet'e yaptığı açıklamada: “Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu’ndan sonra haziranda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, temmuzda da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek buluşmalarda iktidar sürecine ilişkin bütün adımlar tamamlanmış olacak.” ifadeleri kullanıldı.

Gündem Haberleri