81 ilde vatandaşlara duyuruldu! Bayram boyuncu ücretsiz olacak

Kurban Bayramı için yola çıkacak olan vatandaşlar uyarıldı. Bayram boyunca ücretsiz olacağı ifade edildi.

Bu sene 9 gün sürecek olan Kurban Bayramı tatili hakkında merak edilenlerin artmasının ardından konuya ilişkin açıklamalar gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan karar sonucunda bayram boyunca bazı köprü ve otoyolların ücretsiz kullanımına karar verildi. Bayrama sayılı günler kala vatandaşlar tarafından bayram için yollara çıkılmaya başlandı. Bu süreç içerisinde özellikle de büyükşehirde yaşayan ve diğer illere seyahat etmek isteyen kişiler tarafından hangi köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı merak konusu haline geldi.

BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ OLACAK!

Konuya ilişkin gerçekleştirilen duyuruda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçiş yapacak olan araçlar herhangi bir ücret alınmayacağı ifade edilirken bir yandan da bazı otoyolların da ücretsiz şekilde kullanılacağı ifade edilmiş oldu. Bu yollar ise şu şekilde verildi;

-Avrasya Tüneli
-Avrupa Otoyolu (Mahmutbey - Edirne Kesimi)
-Anadolu Otoyolu (Çamlıca İstasyonu - Akıncı Kesimi)
-Gebze - Orhangazi - İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil)
-İzmir - Çeşme Otoyolu
-İzmir - Aydın Otoyol
-Çukurova Otoyolları (Adana Doğu Alın - Şanlıurfa kesimi)
-Çukurova Otoyolları (Niğde - Mersin - Adana Batı Kesimi)

ÜCRETLİ YOLLAR VAR MI?

Yapılan bu açıklamaların ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de alınan karar sonucunda tüm köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağı idi. Türkiye genelinde ücretsiz olan köprü ve otoyollar yukarıda listelendiği gibi verilirken Yap-işlet-devret sistemi ile yapılıp işletmeye açılan köprüler Karayolları Genel Müdürlüğü idaresinde bulunmadığı için bu kapsamda yapılan yolların bayram süreci boyunca da ücretli bir şekilde hizmet vermeye devam edeceği öğrenildi.

Otoyolların yanı sıra bazı köprülerin de ücretli bir şekilde kullanımına devam edileceği öğrenildi. Bu yollar arasında Osmangazi Köprüsü ile 1915 Çanakkale Köprüsü'nün bulunduğu yapılan açıklamalar arasında yer aldı. Bayram için tatil ya da aile ziyareti yapmak üzere yola çıkacak olan vatandaşların bu ayrım ile birlikte ne zaman yola çıkacaklarına, hangi köprülerin ücretli veya ücretsiz olacağına dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarılar peş peşe geldi.

Gündem Haberleri