9 günlük bayram tatilinde bankalar açık mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatıldığını açıkladı. Peki, 9 günlük tatilde bankalar açık olacak mı? İşte yanıtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı konuşmada merakla beklenen Kurban Bayramı tatiline ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından uzun bir tatil sürecinin başlangıcı verilirken bankalar açık olacak mı, işlemler nasıl yapılacak merak konusu oldu.

9 günlük tatilde bankalar açık olacak mı?

Kabine Toplantısından çıkan 9 günlük bayram tatili kararı tüm vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Bilindiği üzere Kurban Bayramı 9-10-11 ve 12 Temmuz tarihlerini kapsıyor. 15 Temmuz'un da resmi tatil olması sebebiyle arada kalan 13-14 Temmuz tarihleri de tatil edildi ve böylelikle 9 Temmuz'da başlayacak olan bayram tatili 18 Temmuz'a kadar uzatıldı.

Tatil haberi paylaşıldıktan sonra ise bankada işlemleri olan kişiler, 9 günlük tatilde bankalar açık olacak mı araştırmaya başladı.

Kurban bayramı tatilinin 9 güne uzatılması nedeniyle bankalar bu süreç içerisinde hizmet vermeyecekler. 8 Temmuz Cuma günü yarım gün mesai yapan bankalar, 11-12 Temmuz günlerinde bayram olduğu için, 13-14 Temmuz idari izinli sayıldıkları için, 15 Temmuz günü ise resmi tatil olduğu için kapalı olacaklar. Buna göre 9 günlük bayram tatilinde bankalar 18 Temmuz Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacaklar.

Bankacılık işlemleri olan kişilerin, işlemlerini 8 Temmuz tarihine kadar halletmeleri ya da 18 Temmuz tarihini beklemeleri gerekiyor. Bunun yanında bazı bankaların çalışma politikaları farklı olabileceği gibi kendilerine göre belirledikleri mesai saatlerinde de hizmet vermesi mümkün olmaktadır.

Gündem Haberleri