ABD Başkanı Donald Trump Sosyal Medya Kararanmesini İmzaladı! Twitter Kapatılacak Mı?

Yapmış olduğu açıklamaları ile gündem yaratmaya devam eden Amerika Başkanı Donald Trump ve Twitter arasındaki savaş kızışıyor.

Yapmış olduğu açıklamaları ile gündem yaratmaya devam eden Amerika Başkanı Donald Trump ve Twitter arasındaki savaş kızışıyor. Donald Trump dün itibari le Sosyal Medya Kararnamesi için beklenen imzayı attı. Atılan imza ile dünyanın en büyük sosyal medya iletişim platformları arasında yer alan Twitter için de önemli bir karar alınmış oldu. Twitter kapanıyor mu, kapatılabilir mi, kapanacak mı, son dakika gelişmeler neler?

Dünya çapında en aktif kullanılan sosyal medya kanalları arasında yer alan Twitter ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yaşanan soğuk savaş tüm hızı ile devam ediyor.



BAŞKAN TRUMP SOSYAL MEDYA KARARNAMESİ İÇİN İMZAYI ATTI!



Dün oval ofiste düzenlenen tören ile Sosyal Medya Kararnamesi'ni imzalayan Başkan Trump önemli açıklamalarda bulundu.



Törende konuşan Başkan Trump doğrudan Twitter'ı hedef alarak Twitter'ın "bilgiyi doğrula" seçeneğini "siyasi aktivizm" olarak değerlendirdi. Dünyanın en büyük sosyal medya şirketleri arasında yer alan Twitter sitesini "tekelcilik" yapmakla itham eden Trump, "Twitter, saygın bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa Twitter'ı da kapatırdım. Bu konuda avukatlar ile görüşüyoruz, hukuki bir süreç yürüteceğiz" diyerek kapatma kartını masaya sürdü.



TWİTTER BİLGİYİ DOĞRULAMA ETİKETİ NEDENİYLE BAŞKAN TRUMP İLE KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ



Hatırlanacağı üzere olaylar ilk olarak Başkan Trump tarafından uzaktan oylama konusunda atılan tweetleri sonrası patlak vermiş twitter tarafından bu paylaşıma eklenen bilgiyi doğrulama etiketi ile tepki çekmişti.



Başkan Trump söz konusu etiket sonrası "3 Kasım'daki seçimlere müdahale etmeye çalışmak" ve "ifade özgürlüğünü kısıtlamak" suçlamaları ile Twitter'ı itham etmiş, eleştirilerinin dozunu arttırarak Twitter'ı kapatabileceklerini ima etmişti.



Emlak365.com


Gündem Haberleri