ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Mektup Gönderdi

ABD Başkanı Joe Biden tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazıldığı bildirildi. Biden gönderdiği mektubunda 22-23 Nisan 2021'de online olarak yapılacak olan İklim Zirvesi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı davet etti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden tarafından Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderildiği açıklandı. Mektupta Cumhurbaşkanı Erdoğan 22-23 Nisan 2021'de online olarak gerçekleştirilecek olan İklim Zirvesi'ne davet edildi.

BİDEN'DAN ERDOĞAN'A MEKTUP

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Biden tarafından gönderilen davet mektubunun “Sayın Cumhurbaşkanı” ifadesiyle başladığı belirtildi. Biden mektubunda, “Size ve Türkiye Cumhuriyeti halkına en iyi dileklerimi iletiyorum” sözlerini kullanırken koronavirüs salgınından olumsuz etkilenerek kayıplar yaşayan Türk vatandaşlarının, ailelerinin he tüm Türk halkının acısını paylaştığını vurguladı.

Biden mektubunda koronavirüs salgını ile tüm dünyada büyük bir mücadele verilirken iklim değişikliği tehdidinin unutulmaması gerektiğine dikkat çekti. Bu vesile ile Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İklim Zirvesi'ne davet etti. İklim Zivesi online olarak yapılacak ve tüm dünya liderleri bu zirveye katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu zirveye online olarak bağlanarak Türkiye'yi temsil edecek.

TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPILMAMIŞTI

Türkiye ile ABD arasında gerilimli süren ilişkiler ABD'de başkanlık seçimi yapıldıktan sonra ilk defa liderler seviyesinde resmi bir temas haline dönüştü. Ocak ayında Donald Trump'tan görevi devralan Joe Biden o günden itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan ile herhangi bir temasta bulunmamıştı. İki liderin telefon görüşmesi yapması uzun süre beklenmiş ancak bu görüşme gerçekleşmemişti.

ABD'de bu konuda eleştiriler gündeme gelince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Joe Biden'ın neden görüşme yapmadığına dair Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki bir açıklama yapmış ve, “İki lider bir noktada görüşeceklerdir. Krize neden olan bir durum yoktur.” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın başkan seçilmeden önce defalarca görüştüğü kamuoyuna yansımıştı. Ancak Türkiye'nin Rusya'dan S-400'leri satın alması nedeniyle gerilen ilişkiler henüz normal bir düzeye getirilemedi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri