ABD Başkanı Joe Biden'dan Türkiye'ye İstanbul Sözleşmesi Tepkisi!

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi kararına Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'dan tepki geldi. Çekilme kararını doğru bulmadığını belirten Biden, “Büyük bir hayal kırıklığı ve cesaret kırıcı bir geri adım” dedi.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği karar ile İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin yankıları sürüyor.

Yurt içinde İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin Türkiye'ye ne şekilde yansımaları olacağına dair tartışmalar yapılırken yurt dışından da değerlendirmeler gelmeye başladı. ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini doğru bulmadığını söyledi.

CESARET KIRAN KARAR

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nin devre dışı bırakmasını hayal kırıklığı olarak nitelendiren Biden, “Derin bir hayal kırıklığına neden olan bir karardır bu. Toplumun, kadınların cesaretini kıran bu kararı desteklememiz mümkün değildir.” dedi.

BİDEN'DAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI

İstanbul Sözleşmesi'nin küresel anlamda kadına şiddete son vermeyi amaçlayan bir hareket olduğunu söyleyen ABD Başkanı Joe Biden, “Türkiye'nin sözleşmeden çekilmesi hiç iyi bir yaklaşım olmamıştır. Türkiye'nin modern yüzüne yakışmayan bir uygulama yapılıyor diyebilirim. Küresel çapta kadına karşı şiddeti son vermeyi amaçlayan bu harekette çekilmek cesaret kırıcı bir adım olmuştur. Umarım yeni bir değerlendirme yapılarak bu karardan vazgeçilir.” şeklinde konuştu.

Emlak365.com

Gündem Haberleri