ABD'de ara seçim sonuçları belli oluyor! Senato'da çoğunluğu Demokratlar sağladı!

ABD’de yapılan ara seçimde kritik bölgelerde oy sayımları devam ediyor. 8 Kasım’da yapılan ara seçimde Kongre üyelikleri, valilikler ile eyalet ve yerel pozisyonlar için adaylar yarışıyor. Nevada’da ise Demokratların adayı Catherine Nasto rakibini geçip Senato’da çoğunluğu ele geçirdi.

ABD’de yapılan ara seçimlerde en kritik bölgelerden olan Nevada eyaletinde resmi olmayan sonuçlar belli oldu. Bu sonuçlara göre Demokrat Senatör adayı Catherine Cortez Nasto, Cumhuriyetçilerin adayı Adam Laxalt’ı geride bırakmayı başardı.

ABD'DE KIYASIYA SEÇİM YARIŞI!

Şu ana kadar belli olan sonuçlara göre Demokratlar, Kongre’nin üst kanadı olarak görülen Senato’da 50 koltuk kazanmayı başardı. Senato Başkanı Kamala Harris’in oyu da hesaba eklenince Senato’da Demokratlar çoğunluğu sağladılar.

Georgia’da 6 Aralık tarihinde bir ara seçim daha yapılacak. Bu seçimi de Demokratlar kazanırsa Senota’da bulunan koltuklarının sayısını yükseltil çoğunluklarını biraz daha yükseltmeyi başaracaklar.

ARİZONA'DA DEMOKRATLAR ZAFERE YAKIN

Demokrat Senatör Mark Kelly Arizona’da yapılan seçimde Cumhuriyetçi rakibi Blake Master’ı geride bırakıp Senato’da bulunan koltuğunu korumaya almıştı. Kellyu’nin seçim zaferiyle beraber Cumhuriyetçiler ile Demokratlar ayrı ayrı 49 koltuk almayı başarmıştılar.

ABD Senato’unda Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında çoğunluğu elde etme yarışı nefesleri kesiyor. Bunun yanında valilikler için de kıyasıya bir yarış yaşanıyor. ABD’nin eski başkanlarından Donald Trump’ın destek verdiği Cumhuriyetçi aday Joe Lombardo Nevada’da eyaletin valisi Demokrat Steve Sisolak’ın koltuğundan indirmeyi başardı. Sisolak ara seçimlerde koltuğunu Cumhuriyetçilere kaptıran tek Demokrat Vali olarak kayıtlara geçti.

Arizona’da valilik yarışı ise halen devam ediyor. Demokrat aday Katie Hobbs yaklaşık 31 bin oy farkıyla Cumhuriyetçi aday Karı Lake’nin önünde gidiyor. Eyalette posta yoluyla ulaşan yaklaşık 350 bin oyun sayımına devam ediliyor. Hafta başında sonuçların açıklanması beklenirken Demokratlar bir zafer de Arizona’da bekliyorlar.

ABD’de 8 Kasım’da düzenlenen ara seçimlerde 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi’nin tamamı ile 100 sandalyeli Senato’daki 35 koltuk için seçime gidildi. Senato’da 6 yıllık süresini tamamlayan 29 Cumhuriyetçi ve 36 Demokrat senatör seçimlere giremedi.

Gündem Haberleri