Abone Rekoru Kıran Zoom'a Rakip Geliyor! Facebook Messenger Rooms Tüm Bilinenleri Unutturacak!

Koronavirüs salgını ile birlikte görüntülü konuşma uygulamalarına gösterilen ilginin arttığı belirlendi.

Koronavirüs salgını ile birlikte görüntülü konuşma uygulamalarına gösterilen ilginin arttığı belirlendi. son dönemlerde ön plana çıkan Zoom uygulamasına yeni bir rakip daha geliyor. Facebook Messenger Rooms ile birlikte sıkı bir rakip olarak olarak görülmeye başladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle evden dışarı çıkamayan milyonlarca kişi görüntülü konuşmaya yönelmeye başladı. Sevdiklerini görmek, ailesiyle konuşmak ve iş toplantılarını yapmak isteyen milyonlarca kişi görüntülü konuşma imkanı sunan uygulamaları kullanmaya başladılar. Bu süreç içerisinde en fazla adını duyuran ve ön plana çıkan uygulama ise Zoom oldu.



Abone sayısı ile 300 milyonun üzerine çıkan uygulama aynı zamanda çeşitli güvenlik sorunlarıyla da gündeme gelmeye başladı. Cinsel içerikli görüntülerin çıktığı, kullanıcıların kişisel bilgilerinin çalındığı ve görüntülü konuşmanın kişinin kontrolünden çıktığı gibi çeşitli şikayetler gündeme gelince insanlar farklı alternatifleri düşünmeye başladılar.



Facebook Messenger Rooms En Dişli Rakip Oldu



Facebook bu süreçte harekete geçerek Zoom’a rakip olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Güncellediği ve tasarladığı Facebook Messenger Rooms uygulamasını hizmete açtığını duyurdu. Yeni uygulama ile birlikte Facebook Messenger üzerinden 50 kişiye kadar görüntülü konuşma yapılabilecek. Bu süreç içerisinde herhangi bir zaman limiti bulunmayacak.



Zoom uygulamasında kullanıcılar üyelikle uğraştığı için birtakım sıkıntılar yaşıyordu. Bu durumda Facebook uygulama sırasında herhangi bir üyelik gerektirmediğinin altı özellikle çizildi. Aynı zamanda Messenger Rooms uygulaması için Facebook üyesi olmaya da gerek olmadığı belirtildi. Uygulama yavaş yavaş hizmete sunulacak. Şimdilerde bazı ülkelerde kullanım imkanı sağlarken önümüzdeki haftadan sonra tüm dünyada kullanılabilecek.


Gündem Haberleri