Açıktan Üniversite Nasıl Okunur, Şartları Neler, Hangi Üniversitelerde Var?

2022 YKS sonuçlarının açıklanması ile örgün programlar yerine açıktan üniversite okumak isteyen adaylar araştırmalara başladı. Açıktan üniversite okuma şartları neler, açık öğretim hangi üniversitelerde var, hangi bölümler açıktan okunabilir? Haberimizde

Örgün eğitim yerine açıktan üniversite okumak isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. Açıktan üniversite okumak isteyen adaylar, 2022 YKS sınavının sonuçlarının açıklanması ile araştırmalara başladı. Açıktan üniversite okumak için gereken şartlar, açık öğretimde hangi bölümler olduğu ve hangi üniversitelerde açık öğretim olduğu merak ediliyor. 

Açıktan üniversite okumak için temel şart lise mezunu olmak. Lise eğitimini tamamlayan kişiler açık öğretime kayıt yaptırabiliyor. Açıktan üniversite okumak için bazı ödemeler yapılması gerekiyor. Kayıt yapıp ders seçtikten sonra ödemelerini tamamlayan kişiler açıktan eğitim alabiliyor. Uzaktan eğitim olan açık öğretim sisteminde sadece sınavlar yüz yüze yapılıyor. Açık öğretim sistemi fiili olarak okula gidemeyecek kişilere büyük kolaylık sağlıyor. Teknolojinin de gelişmesiyle açıktan üniversite okumak oldukça kolay bir hale geldi. Sistemi takip ederek derslere düzenli çalışan kişiler açıktan üniversite mezunu olabiliyor.

AÇIKTAN ÜNİVERSİTE İÇİN HANGİ SINAVA GİRİLİR?

Açıktan üniversite okumak için ÖSYM tarafından yapılan TYT ve YKS'ye girilmesi gerekiyor. 2 yıllık ön lisans programları için TYT'den en az 150 puan, 4 yıllık lisans programları için de TYT ve YKS'den en az 180 puan almış olmak gerekiyor. Açık öğretimde okumak için YKS'ye girilmesi zorunlu. Daha önce bir üniversiteden mezun olup da ikinci üniversiteyi okumak isteyenleri sınava girmesine gerek olmuyor. 

HANGİ ÜNİVERSİTELERDE AÇIK ÖĞRETİM VAR?

Trükiye'de 3 üniversitede açık öğretim bulunuyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi. 

Gündem Haberleri