Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den Yargı Eleştirisi: "Kaynar Su Döküyor Serbest Kalıyor, Süt Kazanına Giriyor Tutuklanıyor!"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türkiye'de yargıya yönelik eleştirilere yanıt verdi. Bakan Abdülhamit Gül eleştirinin asıl muhatabının hakimler değil kanunlar olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türkiye'de yargıya yönelik eleştirilere yanıt verdi. Bakan Abdülhamit Gül eleştirinin asıl muhatabının hakimler değil kanunlar olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül son günlerde yargıya yönelik yoğunlaşan eleştirilere bugün cevap verdi. Yaşanan sorunların yargı mensuplarından kaynaklanmadığını söyleyen Bakan Gül kanunların bu duruma sebebiyet verdiğini ifade etti.



Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bugün Ankara Hakimevinde düzenlelen 5. Yılında İstinaf Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Burada yargıya dair açıklamalarda bulunan Abdülhamit Gül, yargıunın kapısına adalet için gelen herkesin ayrımsız hizmet aldığını söyledi. Her vatandaşın adelete güven duyması gerektiğini belirten Bakan Gül, hukuk sisteminin vatandaşların yanında olduğunu açıkladı.



YARGI HERKES İÇİN EŞİTTİR!



Eleştirilerin kamusal hizmetlerin geliştirilmesinde önemli bir faktörü olduğunu söyleyen Bakan Abdülhamit Gül, “Yapılacak olan eleştirilerden yargı da istifade edecektir. Ancak bu eleştiriler doğru bilgiye dayanan samimi eleştiriler olmalıdır. Örnek verecek olursak iki yıla kadar hapis cezası gerektiren bütün suçlarda tutuklanmak yasaktır. Hakaret suçu da bu yasak kapsamındadır. Konunun teknik ayrıntısını bilmeyen vatandaşlarımızıj bu yönde tepkilerini elbette anlayışla karşılarız. Lakin bu konuda bilgi sahibi olduklarını düşündüğümüz arkadaşlarımızın eleştirileri düşündürücüdür. Yargı herkes için eşittir. Kimsenin ayrıcalığı yoktur.” dedi.



HAKİMLER DEĞİL KANUNLAR ELEŞTİRİLMELİ!



Kanunlara uymak zorundayız diyen Abdülhamit Gül, “Kanunları beğenmediğimiz noktada yapmamız gereken hakimleri değil kanunları eleştirmek olmalıdır. Meclisimiz ve siyaset kurumu yanlış bulduğu kanunu tartışır hatta değiştirir. Biz de bu konuda desteğimizi veririz. Bunların tartışılıp konuşulacağı yer sosyal medya değil TBMM'dir. Özellikle hakaret ve küfür suçlarında bu yönde bir hassasiyet olduğunu görüyoruz. Bu da gayet doğaldır, yadırgamıyoruz. Yapılacak olan iki şey var. Ya mevcut uygulamaya devam eder ve bu konuda itiraz etmezsiniz ya da Ceza Muhakemesi Kanunu'nda değişiklik yaparsınız tutuklama yasağını kaldırırsınız. O zaman yargı mensupları yine bu kişileri serbest bırakırlarsa o zaman ben de size katılıp yergıyı hep beraber eleştiririz.” ifadelerini kullandı.



KAYNAR SU DÖKÜYOR SERBEST KALIYOR, SÜT KAZANINA GİRİYOR TUTUKLANIYOR!



Bir hukukçu olarak bazı yargı kararlarını kendisinin de kabul edemediğini söyleyen Abdülhamit Gül, “Yargının eksik veyanlış kararı elbette var. Benim de eleştirdiğim, bu nasıl karardır dediğim yargı kararları zaman zaman oluyor. Bazı dosyalarda hakim tutuklama yapabilecekken bu yola başvurmayabiliyor. Bazılarında ise kamu vicdanını yaralayacak şekilde kararlara debk geliyoruz. Kaynar kazanı kadının üzerine döküyor serbest kalıyor, süt kazanına giriyor tutuklanıyor.” şeklinde konuştu.



HAKİM, SAVCI CÜBBESİ GİYMEDİM VE GİYMEYECEĞİM



Yürütmede bulunanların yargı süreçlerini saygıyla karşılaması gerektiğini söyleyen Abdülhamit Gül, “Hepimize düşen yargı süreçlerini saygı ile karşılamaktır. Özellik kamusal görevlerde bulunann, yürütme görevi yapanların bu konuya hassasiyet göstermesi gerekir. Elbette yasal haklarımızı kullanıp, itirazlarımızı yapacağız. Ancak Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Adalet Bakanı dahil yargıya herhangi bir müdahalede bulunamaz, sipariş veremez. Bir hukuk işleyiş mekanizması vardır. Bu mekanizmayı beğenmeyen hukuki haklarını kullanarak itirazını yapar. Kimse Adalet Bakanı'ndan bu işleyişe müdahale etmesini beklemesin. Ben görev sürem boyunca hakim ve savcı cübbesi giymedim, asla da giymeyeceğim.” dedi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri