Adalet Bakanlığı 22.043 personel alımı yapacak! Hangi kadrolara kaç kişi alınacak?

Adalet Bakanlığı'na 22.043 personel alımı yapılacağı Adalet Bakanlı Bekir Bozdağ tarafından açıklandı. Alımı yapılacak personellerin hangi kadrolara yerleştirileceği belli olurken Adalet Bakanlığı personel alımı ile alakalı bazı detaylar da açıklandı.

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerden önce çeşitli kamu kurumlarına personel alımlarına dair yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Son olarak personel alımlarına dair Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere toplamda 22.043 personel alımı yapılacağını açıklayan Bakan Bekir Bozdağ bu personellerin hangi kadrolarda istihdam edileceklerinin dağılımına da duyurdu.

BAKAN BEKİR BOZDAĞ AÇIKLADI!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak Adalet Bakanlığı personel alımı ile alakalı olarak kararın Resmi Gazete'de yayınlandığını açıkladı. Detaylar hakkında kısa bir bilgi veren Bakan Bekir Bozdağ, "Adalet Bakanlığı’na personel alımına ilişkin ilanlar Resmî Gazete’de yayımlandı. PGM’de 10.719, CTE’de 10.138, icra dairelerinde 700, merkez teşkilatta 486 olmak üzere 22 bin 43 kişi istihdam edilecek. Başvurular 25 Nisan’da başlayıp 11 Mayıs’ta sona erecektir. Hayırlı olsun." dedi.

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan ilanda yer alan bilgilere göre İcra Dairelerinde görev yapmak üzere 700 sözleşmeli icra katibi alımı yapılacak. Bu personellerin işe alımları uygulamalı ve sözlü sınav sonucuna göre yapılacak. İşe alımlarda KPSS şartı aranacağı ve lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarının iş başvurusu yapabilecekleri bildirildi.

Adalet Bakanlığı’nın diğer ilanına göre ise 419 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bu personeller sözleşmeli sınav ile işe yerleştirilecekler. Bu personellerin kadro dağılımı da açıklandı. Adalet Bakanlığı Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Kaloriferci, Şoför, Aşçı, Hizmetli, İstatistikçi, İnşaat Mühendisi, Makine Mühendisi, Jeoloji Mühendisi, Harita Mühendisi, Jeofizik Mühendisi, Çevre Mühendisi, Elektrik Mühendisi, Elektronik Mühendisi, Sıhhi Tesisat Teknisyeni, İklimlendirme ve Soğutma Teknisyeni, Elektrik Teknisyeni, Bilgisayar Teknisyeni, İnşaat Teknikeri, Makine Teknikeri, Yapı Tesisat Teknolojisi Teknikeri kadrolarında çeşitli sayılarda toplam 419 sözleşmeli personelin istihdamını sağlayacak.

Öte yandan diğer görevlerde istihdam edilmek üzere toplamda 22.043 personel alımı yapılacağı bildirildi.

Gündem Haberleri