Af Yasası Hakkında Son Dakika Gelişmesi! CHP İnfaz Düzenlemesi Anayasa Mahkemesi İtiraz Kararını Erteledi

Uzun süredir gündemde olan ancak kapsamı ve kapsam dışındaki suçlar nedeni ile uzlaşma sağlanamayan af yasası tasarısı korana virüs salgını sonrasında riskin artması üzerine çıkarılmıştı.

Uzun süredir gündemde olan ancak kapsamı ve kapsam dışındaki suçlar nedeni ile uzlaşma sağlanamayan af yasası tasarısı korana virüs salgını sonrasında riskin artması üzerine çıkarılmıştı. Ancak CHP af yasasına itiraz edeceklerini, eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ve konuyu Anayasa Mahkemesi 'ne taşıyacaklarını duyurmuştu. Af yasasında son durum ne, CHP af yasasına itiraz edecek mi, afta kapsam dışı kalan suçlar ve kalanlar için yeni bir son dakika gelişmesi var mı? Soruların yanıtları haberimizde...

Corana virüs salgını nedeni ile kalabalık olan cezaevlerinin büyük bir risk oluşturması af yasasında hızlanmaya neden olmuştu.



Af üzerinde yapılan çalışmaların ardından taraflar arasında tam bir mutabakat sağlanamamış, mecliste onaylanan ve hayata geçirilen af yasasına CHP itiraz edeceğini duyurmuştu.



CHP AF YASASINA İTİRAZ VE ANAYASA MAHKEMESİ İÇİN BAŞVURU KARARINI ERTELEDİ!



Cumhuriyet Halk Partili hukukçular tarafından yapılan incelemeler sonrasında Anayasa Mahkemesi'ne yapılan itiraz sonrasında kamuoyunda tepki oluşmasına neden olabilecek bazı suçların da af kapsamı genişlemesine dahil olabileceğini tespit etti.



Hürriyet Gazetesi yazarı Rıfat Başaran tarafından yapılan habere göre yapılan uyarı üzerine CHP yönetimi Anayasa Mahkemesi'ne yapacağı başvuruyu erteleme kararı aldı.



Eşitlik Hakkı yönünden yapılacak olan itirazın kabul edilmesi durumunda ortaya çıkabilecek olan tartışmalar nedeni ile CHP arasında yönetim ikiye bölünürken görüş ayrılıkları başvurunun ertelenmesine neden oldu.



CHP AF YASASI İÇİN YENİ FORMÜL ARIYOR!



CHP'li hukukçular tarafından yapılan görüşmelerde kamuoyunda büyük tepki oluşmasına neden olabilecek suçların da af kapsamına dahil edilmesine neden olacak bir hamle yapılmaması yönünde çalışmalar başladı.



Özellikle de silahlı terör eylemlerine karışanlar, adam öldürenler, kadın ve çocuk istismarcıları ile uyuşturucu baronları gibi ciddi suçların kapsama girmesinden endişe eden CHP'li kurmaylar sadece düşünce ve ifade özgürlüğü suçları için bir çare aramaya başladı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri