AFAD 81 ilde vatandaşlara kritik uyarıda bulundu! Aman dikkat

Bugün AFAD tarafından yapılan son dakika uyarısı ile birlikte yüzmeye giden vatandaşlar için kritik uyarılar yaptı. O ilde bulunan vatandaşlar aman dikkat!

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte serinlemek ve tatil yapmak isteyen vatandaşlar denizlere akın etti. Bu süreç içerisinde yapılan uyarılara kulak asmayan bazı vatandaşlardan maalesef kahreden haberler geldi. Yapılan açıklamalarda kişilerin boğulma tehlikesi yaşamaması için dikkat etmesi gerekenlerden bahsedildi.

AFAD TEK TEK UYARDI!

Tatile giden vatandaşlar için AFAD tarafından yapılan son dakika uyarısı ile birlikte vatandaşların dikkat etmesi gereken kritik durumların bulunduğu ifade edildi. Yapılan uyarılar çerçevesinde vatandaşların mutlaka önem vermesi gereken bazı durumların bulunduğu belirtilerek adım adım uyarılar şu şekilde verildi;

"Karnınız tokken ve çok su tutan giysilerle suya girmeyin. Sıcaklığını ve derinliğini bilmediğiniz sulara atlamayın.

Ne kadar derin olduğu hakkında bir fikriniz yoksa suya balıklama dalmayın, 2 metreden düşük derinlikler omurga kırıklarına yol açarak ölüme neden olabilir.

Suya girmeden önce ufak ısınma egzersizleri ya da esneme hareketleri yapın.

Kurtarma teknikleri bilmeyen kişilerin, boğulan kişilere yardım etmesi tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Bu durum, her iki kişinin de boğulmasına neden olabilir.

Çeken akıntı olan yerlerde denize girmeyin, akıntıya kapılırsanız mücadele etmek yerine sahile karşı bakar şekilde kendinizi akıntıya bırakın ve sahile paralel yüzün."

Bu uyarıları dikkate ederek tatil yapan vatandaşların kendi canlarını tehdit altına atmadan yaz ayının ve denizin tadını çıkarması gerektiği ifade edildi.

Gündem Haberleri