AFAD acı haberi açıkladı! Depremde ölü sayısında son rakam belli oldu!

AFAD tarafından son deprem felaketinin bilançosuna dair yeni rakamlar açıklandı. Can kaybında çok hızlı bir yükseliş olduğu bildirilirken Türkiye'nin yaşadığı büyük felaketin görüntüsü biraz daha netleşmeye başladı.

6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 şiddetin ve ardından yine Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük bir yıkıma yol açtı. Bu yıkım neticesinde binlerce bina enkaz haline dönerken çok sayıda vatandaş da enkaz altında kaldı. 

Yaklaşık bir hafta olmasına rağmen enkaz altındaki vatandaşların çıkarılmaları için büyük bir çalışma ortaya konuluyor. Enkaz altından sağ çıkarılan vatandaşların sayısı artık oldukça azalırken hayatını kaybedenlerin sayısı oldukça yükseliyor.

CAN KAYBI 30 BİNE DAYANDI!

Bölgede arama-kurtarma çalışmaları umutsuzluğa kapılmadan devam ediyor. AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde bugün saat 16.55 itibarıyla 29 bin 605 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketinde şu ana kadarki resmi belirlemelere göre Türkiye 29.605 vatandaşını kaybetti. 

AFAD tarafından yapılan çalışmalara dair bilgiler de verilirken deprem bölgesindeki 147.934 vatandaşın diğer illere tahliye edildiği bildirildi. Diğer ülkelerden yardım için gelen 9.369 personel afet bölgesine sevk edilmiş ve arama kurtarma çalışmalarında görev aldıkları belirtildi. Ayrıca 70 uçak, 167 Helikopter, 24 Gemi, 45 İHA, 9 Drone bölgede deprem sonrası çalışmalarda yer alıyor.

Deprem bölgesindeki vatandaşların bölgeden diğer illere tahliyeleri için farklı modeller uygulanıyor. Buna göre vatandaşlar kamu kurumlarına ait misafirhanelere, belirli kapasiteye kadar otellere, KYK yurtlarına yerleştiriliyorlar. İsteyen vatandaşlar da farklı illerde ev kiralayarak yaşamaya başlayabilecekler. Bu vatandaşlar devletten hem kira yardımı hem de taşınma yardımı alabilecek.

Gündem Haberleri