AFAD açıkladı, deprem oldu! Kahramanmaraş beşik gibi sallandı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak Kahramanmaraş'ta deprem olduğu duyuruldu. Kahramanmaraş depremine dair son dakika gelişmeleri neler? Deprem nerede ve kaç şiddetinde oldu?

Türkiye'de depremler olmaya devam ediyor. Aktif fay haftalarının üzerinde kurulu bir ülke olan Türkiye sık sık orta ve küçük şiddetli depremlere maruz kalıyor. Bugün bir son dakika açıklaması yapan AFAD Deprem Dairesi yeni bir deprem duyurusu yaptı. Buna göre Kahramanmaraş'ta bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü ve şiddetine dair teknik detayları duyuran AFAD Deprem Dairesi son dakika gelişmelerini açıkladı. 

AFAD DEPREM AÇIKLAMASI

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre deprem Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. Depremin şiddetinin ise 4.5 olarak ölçüldüğü bildirildi. Saat 15:10'da meydana gelen depremin derinliği ise 7,47 km olarak açıklandı. AFAD Deprem Dairesi depreme dair gelişmelerin bölgede sıkı bir şekilde takip edilmeye devam edildiğini duyurdu.

CAN VE MAL KAYBI VAR MI?

Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen depremin neticesinde can ve mal kaybının olup olmadığı merak ediliyor. AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son bilgilendirmeye göre bölgede depreme ilişkin olumsuz bir ihbar alınmadı. Can ve mal kaybının olmayacağı tahmin edilirken gerekmesi halinde AFAD ekipleri müdahale için hazır bekletiliyorlar. 

2 GÜN ÖNCE YİNE DEPREM OLMUŞTU

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde küçük ve orta şiddetli depremler son günlerde oldukça yoğunlaştı. Henüz iki gün önce 4.3 şiddetinde bir deprem daha meydana gelen Pazarcık'ta sarsıntılar süreklilik kazandı. Bu depremlere dair vatandaşlar endişe yaşamaya başladılar. Şiddetli bir depremin habercisi olabileceğinden endişe duyan vatandaşlar evlerine girmek konusunda dahi çekingen davranmaya başladılar. 

ŞİDDETLİ DEPREMİN ÖNCÜSÜ MÜ?

Özellikle 25 Ekim'de meydana gelecek olan güneş tutulmasından dolayı vatandaşlar şiddetli bir deprem korkusu yaşıyorlar. Ancak bu endişenin yersiz olduğu bilim adamlarınca açıklandı. Güneş tutulması ile deprem arasında doğrudan bir ilişki olmadığını bildiren uzmanlar buna dair panik ortamının oluşmaması gerektiğini belirttiler. 

Gündem Haberleri