AFAD açıkladı! Deprem riski az olan Konya'da deprem oldu!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak Konya'da bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem riski düşük iller arasında yer alan Konya'da bu depremin gerçekleşmesi şaşkınlık yaratırken AFAD depreme dair teknik detayları açıkladı.

 Türkiye'de deprem fırtınası yaşanmaya devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından bölgede çok sayıda artçı deprem meydana geldi. Her gün yüzlerce artçı sarsıntı yaşanırken bunun yanında deprem bölgesinde bulunmayan bazı merkezlerde de zaman zaman deprem olabiliyor. AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son açıklamaya göre Konya'da bir deprem meydana geldi. 

KONYA SALLANDI!

AFAD Deprem Dairesi gerçekleşen son depremlere dair duyurular yayınlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda AFAD Deprem Dairesi son olarak Konya'da bir deprem olduğunu duyurdu. Konya'nın Ereğli ilçesinin merkez üs olduğu bu depremin şiddetinin 4.3 olduğu bildirildi. 7,05 km derinlikte gerçekleşen bu deprem vatandaşlarca da hissedildi. 

DEPREM RİSKİ AZDI!

Türkiye'nin deprem riski yüksek olan bazı iller bulunuyor. Bu kentlerde gerçekleşen depremler doğan karşılanabiliyor. Ancak Konya deprem riskinin en düşük olduğu kentler arasında yer alıyor. Konya'da geçtiğimiz haftalarda da deprem meydana gelmişti. Ancak yine aynı bölgede depremin gerçekleşmesi buna dair deprem uzmanlarının yorumlarını merak ettirmeye başladı. 

ŞİDDETLİ DEĞİLDİ!

Konya'nın Ereğli ilçesinde gerçekleşen depremin vatandaşları etkilemesi ise çok sınırlı kaldı. Yüksek bir şiddeti olmayan deprem herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı. Deprem felaketinin yaşandığı bugünlerde Konya'daki hafif sarsıntının pek de önemi kalmadı. Vatandaşlardan olumsuz herhangi bir ihbar olmadığı açıklanırken tüm dikkatler kısa sürede yeniden deprem bölgesine çevrildi. 

DEPREM BÖLGESİ BEŞİK GİBİ SALLANIYOR!

Büyük bir deprem felaketi ile sarsılan Kahramanmaraş ve diğer illerde artçı depremler meydana gelmeye devam ediyor. Bu depremler 5.0 şiddetinin altında oluyor. Ancak zaman zaman 5-6 şiddetinde de artçı depremler gerçekleşiyor. Bunun için de AFAD yetkilileri vatandaşların hasarlı yapılardan uzak durmaları konusunda vatandaşlara her gün ayrı bir uyarı yapıyorlar. 

Gündem Haberleri