AFAD açıkladı, Muğla depremle sallandı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak Muğla’da bir deprem meydana geldiği duyuruldu. Depreme dair teknik detaylar açıklandı.

Türkiye deprem gerçeği ile yaşamaya devam ediyor. Yıkıcı etkisi olmayan depremler son dönemlerde oldukça yaygınlaştı. Meydana gelen bu depremler ise AFAD Deprem Dairesi tarafından takip edilerek anı anına vatandaşlara duyuruluyor. AFAD Deprem Dairesi son olarak Muğla’dan bir deprem haberi verdi. Depreme dair kapsamlı teknik bilgilendirme de yapıldı.

AFAD DUYURDU

AFAD Deprem Dairesi’nin bilgilerine göre bu akşam saat 21:44’te Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Ege Denizi’nde bir deprem gerçekleşti. Depremin merkez üssü ile Datça ilçesi arasındaki mesafenin 97 km olduğu bildirildi. Depremin şiddetinin ise 4.1 olarak ölçüldüğü açıklandı. Deprem 14 km derinlikte meydana gelirken Muğla ve çevresinde de hafif bir şekilde hissedildi.

CAN VE MAL KAYBI YOK!

AFAD Deprem Dairesi Muğla’da meydana gelen depreme dair deprem sonrası bilgileri de paylaştı. Buna göre gerçekleşen sarsıntı herhangi bir yıkıcı etki yapmadı. Bölgede vatandaşların depremden dolayı herhangi bir olumsuz ihbarda bulunmadıkları açıklandı. Her ihtimale karşı ekiplerin müdahale için hazır olduğu belirtilirken olumsuz bir gelişmenin yaşanmasının beklenmediği de belirtildi.

UZMANLARIN DEPREM YORUMLARI!

Ege Bölgesi’nde son dönemlerde depremler oldukça yaygınlaştı. Bu depremlerden dolayı vatandaşlar zaman zaman panik içerisinde kalabiliyorlar. Yıkıcı etkisi olmayan bu depremlerin vatandaşlarda paniğe neden olduğu biliniyor. Uzmanlar bölgede deprem ile alakalı bir hassasiyet oluştuğunun altını çizerek bölgenin deprem bölgesi olduğunu ama şu anda yüksek şiddetli bir depremin beklenmediğini açıkladılar. Depreme karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizen uzmanlar bu konuda tedbirlerin üst seviyede alınması gerektiği bildirdiler.

Gündem Haberleri