AFAD acil kodu ile personel alımlarını başlattı! Yüksek maaşla 18-35 yaş arası personel alınacak

Son dönemde yaşanan deprem nedeni ile en çok gündeme gelen kurumlardan biri olan AFAD acil kodu ile personel alımlarının başlayacağını duyurdu. Başvuru için gerekli olan şartlar ve detaylar belli oldu.

Yayımlanan personel alım ilanlarına gelen talep nedeni ile sık sık merak konusu olan AFAD, ülkemizde yaşanan son depremin ardından da personel alım ihtiyacı nedeni ile yeniden gündem oldu. Son olarak resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilan ile birlikte farklı kadrolarda yüksek maaş ile personel alımlarının gerçekleştirileceğinin bilinmesinin ardından başvuru detayları merak konusu oldu. 

AFAD YÜKSEK MAAŞLA PERSONEL ALIM İLANINI DUYURDU! 

Konu hakkında AFAD tarafından yapılan duyuruda alımları gerçekleştirilecek olan kadrolar ve sayıları şu şekilde verildi;

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Yukarıda verilen kadrolara başvuru yapabilmek için sağlanması gereken bazı genel ve özel şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar şu şekildedir;

Genel Başvuru Şartları 

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Erkek adaylar için giriş sınavı tarihinde askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
    2023 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1988 tarihinden sonra doğmuş olmak.)
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı bulunmamak.
  • Süresi içinde ve usulüne uygun olarak giriş sınavına başvuruda bulunmuş olmak.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olmak.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında “4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında” tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların son başvuru tarihi itibariyle bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak gerekmektedir.

Özel Başvuru Şartları 

Her kadro için ayrı şekilde yayımlanan özel başvuru şartlarına ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz. 

NE KADAR MAAŞ VERİLECEK? 

AFAD tarafından verilen maaşlar yapılan açıklama ile birlikte hem kadrolara hem de hizmet yılına göre değişiklik göstermektedir. Aynı kadroda çalışan kişilerin orada bulunma sürelerine bakarak maaşlarında değişiklik yaşanabilmektedir. 

NASIL BAŞVURU YAPILIR? 

Yukarıda verilen ilana AFAD'ın resmi internet adresi üzerinden ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım üzerinden gerçekleştirilmektedir. Yayımlanan bu ilana başvuruların 1 Şubat 2023 tarihinde başlayarak 8 Şubat tarihinde ise sona ermiştir. Fakat yaşanan deprem felaketinin ardından yakın zamanda duyurunun yapılması da beklenmektedir. 

Gündem Haberleri