AFAD acil yardım ödenekleri hakkında açıklama yaptı!

AFAD tarafından bugün yapılan açıklama ile birlikte deprem bölgeleri için yapılacak olan acil yardım ödenekleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bugün Afet ve Acil Durum Yönetimi tarafından yapılan açıklama ile birlikte afet bölgesi ilan edilen illere yönelik yapılacak olan acil yardım ödenekleri hakkında gelişmeler aktarıldı. Yapılan bu açıklama ile birlikte ödemelerin daha hızlı yapılabilmesi için illerin arasında eşleştirme yapıldığından bahsedildi. Destek illerinin de belirlendiğinin açıklanması ile birlikte ödemelerin yapılma tarzı hakkında açıklama yapıldı. 

AFAD ÖDEMELER HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI! 

Konu hakkında Afet ve Acil Durum Yönetimi tarafından, "Bu eşleştirmede Elazığ ile ilgili olarak ilk anda verilmiş bir 'genel hayata etkili afet bölgesi kararı' olmadığı için Elazığ, Malatya'ya destek il olarak belirlenmiştir. Daha sonraki dönemde Elazığ ilimizin de 'genel hayata etkili afet bölgesi' kapsamına alınmasıyla birlikte, bu görevlendirmeler iptal edilerek aşağıda belirtildiği şekilde tekrar eşleştirme yapılmıştır.

Depremin ilk günlerinde arama kurtarma ve diğer acil diğer işlerin hızlıca yönetilmesi için böyle bir eşleştirme yapılmış olup, bu eşleştirmelerin depremin illerimize etkisiyle ve büyüklüğüyle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Kaldı ki, sonrasında yapılan bu değişiklik, ikinci bir metinle de düzeltilmiştir. Tamamen teknik ve süreci hızlandırmaya yönelik bu işleyişi, Malatya'ya veya başka herhangi bir ilimizin afetsellik boyutuyla ilişkilendirilmemesi gerektiği hususunu, kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederiz." şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Bu açıklama ile birlikte inceleme yapılacak olan iller şu şekilde sıralandı;

Kahramanmaraş = Zonguldak İl AFAD 

Hatay = Trabzon İl AFAD 

Malatya = Başkanlık 

Adıyaman = İzmir İl AFAD 

Diyarbakır = Başkanlık 

Adana, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep ve Elazığ = İl AFAD 

Gündem Haberleri