AFAD Başkanı açıkladı telefona tatbikat mesajı neden gitmedi, Android hayati uyarı bildirimi nereden, nasıl açılır?

Bugün 18:57'de yurt genelinde yapılan Deprem Anı Ülke Tatbikatı ile tüm telefonlara AFAD tarafından hayati uyarı bildirimi gitmişti. Ancak bazı kişilere uyarı gitmedi. Cep telefonuna neden hayati bildirim uyarısı gelmez, tatbikat mesaj neden gelmedi?

Tüm yurt genelinde 81 ilde saat 18:57'de gerçekleştirilen deprem tatbikatı başarılı bir şekilde yapıldı. Yurt genelinde tüm cep telefonlarına tatbikat mesajı gönderildi. Ancak bazı telefonlara mesaj gitmedi. Tatbikat saatini bekleyen vatandaşlar mesaj gelmeyince araştırmalara başladı. 

Konu hakkında açıklama yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer canlı yayında yaptığı yorumunda mesaj gelmeyen cep telefonları için yapılması gerekenleri söyledi. Tatbikat mesajı gitmeyen kişiler hakkına yorum yapan Sezer bunun bir arıza ya da teknik sorundan kaynaklanmadığını belirterek telefon ayarından kaynaklandığını söyledi. 

CEP TELEFONUNA HAYATİ BİLDİRİM UYARISI GELMEYENLER NE YAPMALI, DEPREM BİLDİRİMİ NEREDEN, NASIL AÇILIR?

AFAD Başkanı Yunus Sezer yaptığı açıklamasında bazı telefonlara mesaj gitmemesini değerlendirerek "Olabilir. Vatandaşların telefonlarındaki 'Uyarı bildirimi' butonunu aktif hale getirmesi lazım. Getirmeyen vatandaşlarımızın getirmesini istirham ediyoruz" dedi. Bildirimleri açmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz...

Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın. Güvenlik ve acil durum > Acil Yardım'a dokunun. Ayarlarınızı seçin. Acil yardım işlemlerinizi seçin. 

Önemli: Bu ayarı afet uyarıları, tehdit bildirimleri ve çocuk kaçırma (AMBER) uyarıları gibi belirli acil durum mesajlarını yönetmek için kullanabilirsiniz. Uyarı türlerini açıp kapatabilir, geçmiş uyarıları görüntüleyebilir, sesi ve titreşimi kontrol edebilirsiniz. Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.

Bildirimler > Kablosuz acil durum uyarıları'na dokunun. Ne sıklıkta uyarı almak ve hangi ayarları etkinleştirmek istediğinizi seçin.

*Uygulamalar ve bildirimler'i bulamıyorsanız cihaz üreticinizden yardım alın. Bu ayarı afet uyarıları, tehdit bildirimleri ve çocuk kaçırma (AMBER) uyarıları gibi belirli acil durum mesajlarını yönetmek için kullanabilirsiniz."

Gündem Haberleri