AFAD deprem açıklaması! Gaziantep İslahiye fena sallandı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından bir son dakika açıklaması yapılarak Gaziantep'te deprem meydana geldiği ilan edildi. Bu deprem ile alakalı olarak Kandilli'den de bir açıklama yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından bölgede faylarda ciddi bir yerinden oynama yaşandığı için artçı depremler halen daha devam ediyor. Bölgede büyük depremin ardından 29 binden fazla artçı deprem meydana geldiği açıklanmıştı. Bugün bir son dakika açıklaması yapılarak bir artçı deprem haberi daha verildi. AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ayrı ayrı açıklamalar yaptılar. 

DEPREM AÇIKLAMASI YAPILDI!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir deprem gerçekleşti. İslahiye ilçesi büyük deprem felaketinde ağır yıkımlar yaşayan iller arasında bulunuyor. AFAD'ın verilerine göre bugün saat 13:56'da merkez üssü İslahiye olan bir deprem gerçekleşti. Bu depremin büyüklüğü AFAD tarafından 4.3 olarak açıklanırken depremin derinliğinin ise 14,39 km olduğu bildirildi. 

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre ise depremin büyüklüğü biraz daha fazlaydı. Kandilli Gaziantep İslahiye'de gerçekleşen depremin 4.6 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. 

Gaziantep'ten gelen bilgilere göre diğer artçı depremlere nazaran İslahiye'deki son deprem biraz daha uzun süreli oldu. Meydana gelen sarsıntı vatandaşları panikletirken çoğu vatandaş kapalı alanlardan açık ve güvenli alanlara geçmeyi tercih ettiler. Vatandaşları korkutan bu depremin neticelerine dair AFAD'dan yapılacak açıklamalar beklenmeye başlandı. 

YIKIM OLMADI!

AFAD deprem sonrası durum hakkında da kamuoyunu bilgilendirdi. Gaziantep İslahiye'de 4,3 şiddetinde meydana gelen deprem herhangi bir yıkıma neden olmadı. Normal koşullarda bu büyüklükte bir depremde bina yıkımı olmaz. Ancak büyük deprem felaketinde ağır hasar alan binaların her an yıkım riski bulunurken bu tür depremler o yıkımları gerçekleştirebiliyor. 

Gündem Haberleri