AFAD depremin 9. gün bilançosunu açıkladı can kaybı 32 bine dayandı!

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem nedeni ile hayatını kaybeden kişilerin sayıları giderek artarken ne yazık ki AFAD 9. günün açıkladığı acı bilançosu ile son rakamı duyurdu. Depremde kaç kişi öldü, Kahramanmaraş depremi son ölü sayısı kaç açıklandı.

İlk olarak sabah 04:17'de Kahramanmaraş Pazarcık ilçesine bağlı olan 7.7 şiddetindeki depremle güne felaketle uyanan Türkiye aynı gün Kahramanmaraş Elbistan merkez üssü olan 7.6 şiddetindeki ikinci depremle adete yerle bir olmuştu. 

İlk depremde hasar alan binaların büyük bir bölümünün ikinci depremle yıkılması sonucunda Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde büyük hasar olmuştu. Özellikle de Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da adeta sağlam bina kalmadığı belirtilirken yaşanan depremin Erzincan depreminden bile ağır bir kayıp yarattığı ifade ediliyordu. Bölgeden gelen son verilerle ne yazık ki hayatını kaybeden kişi sayısının arttığı açıklandı. 

AFAD SON DAKİKA DUYURDU: 14 ŞUBAT 2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI! 

AFAD tarafından yapılan açıklamada "Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 31.974 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 195.962 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir." denilerek hayatını kaybeden kişilerin sayısı 31 bin 974 kişi olarak açıklandı. 

 Yaşanan deprem nedeni ile bazı bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına son verilirken enkaz kaldırma çalışmaları başladı. Çalışmaların artması ile ne yazık ki hayatını kaybeden kişilerin sayısında artış yaşanması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün yaptığı açıklamasında "Arama kurtarma ekiplerimizin enkaz altından sağ çıkardığı insanımızın sayısı 8 binin üzerindedir. Milletimiz için yardım toplayan, arama kurtarma mücadelemize destek veren, dualarında bizleri unutmayan tüm dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyorum" diyerek çalışmalara katılan ülkelere teşekkür etmişti. 

Gündem Haberleri