AFAD Kandilli Deprem Son Dakika 2021: Karaisalı Adana'da Deprem Mi Oldu?

AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan son dakika açıklaması ile yeni bir deprem daha meydana geldiği duyuruldu. Adana deprem son dakika haberi ile yeni bilgiler aktarıldı. Peki, Adana'da deprem mi oldu, depremin şiddeti kaç, son depremler nerede?

Türkiye peş peşe yeni deprem haberleri ile sarsılmaya devam ederken bunlardan biri de Adana'da yaşandı. Dün Osmaniye'de yaşanan depremin ardından bugünde Adana yeni güne depremle uyandı.

Yaşanan deprem kısa sürede en çok konuşulanlar arasına girerken depremi hisseden kişilerin ortak paylaşımlarında depremin çok şiddetli hissedildiği ve bu nedenle büyük panik yaşandığı şeklinde oldu.

AFAD DEPREMİN ŞİDDETİNİ 3.8 OLARAK DUYURDU

Depremin hemen ardından açıklama gerçekleştiren T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı AFAD depremin şiddetini 3.8 olarak duyurdu. AFAD tarafından yayımlanan açıklamada depremin saati 07:26 olarak duyurulurken depremin şiddeti 3.8 ve depremin merkez üssü ise Karaisali Adana olarak ilan edildi.

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan son dakika açıklaması ile de yine depremin şiddeti 3.8 olarak ilan edilirken depremin derinliği ise 5.7 km olarak duyuruldu. Türkiye son dönemde artan fay hareketliliği nedeni ile sık sık yeni depremlerle sarsılmaya devam ederken hatırlanacağı üzere dünde komşu konumda yer alan Osmaniye'de yaşanan deprem nedeni ile kısa süreli panik yaşanmıştı.

Yaşanan deprem merkez üssü olarak belirtilen Karaisalı yanı sıra Adana Merkez ve komşu konumda bulunan tüm ilçeler tarafından da hissedilirken kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu. Vatandaşların panik yaşamasına neden olan deprem sonrasında edinilen ilk bilgilere göre hasar olan bir bina olmadığı ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilirken vatandaşlardan koronavirüs salgını nedeni ile evlerinde kalmaları istendi.

Gündem Haberleri