AFAD son dakika depremi duyurdu Muş Bingöl ve Batman fena sallandı!

Kahramanmaraş depremi sonrası başlayan fay hareketliliği ile en çok etkilenen iller arasında yer alan Bingöl'de yeni deprem son dakika haberi olarak duyuruldu.

AFAD son dakika depremi duyurdu Muş Bingöl ve Batman fena sallandı! 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremi sonrası bölgede büyük bir fay hareketliliği başlamıştı. Biri 7.7 ve ikincisi 7.6 şiddetinde olmak üzere aynı gün 2 büyük depremle sarsılan Kahramanmaraş'ta büyük yıkım yaşanmış, deprem 11 ili etkilemişti. 

Yaşanan deprem felaketi sonrasında 11 ilde OHAL ilan edilirken peş peşe yaşanan iki büyük deprem yer kabuğunda da kaymalara neden olmuştu. Yaşanan fay hareketliliği bölgede artçı sarsıntılar yaşanmasına neden olurken deprem fırtınası diğer fay hatlarına da sıçramıştı. Bingöl en çok etkilenen iller arasında yer alırken yeni deprem haberi verildi. 

BİNGÖL'DE YENİ DEPREM! AFAD VE KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ! 

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile bölgede yeni bir deprem yaşandığı açıklandı. Yapılan açıklamada depremin merkez üssü Bingöl Solhan olarak açıklanırken depremin şiddeti ise 4.2 olarak duyuruldu. 

Deprem Profosörü Naci Görür yaptığı açıklamalar ile Bingöl bölgesine dikkat çekmiş ve bu bölgede de yaşanan deprem nedeni ile stres biriktiğini açıklayarak önlem alınması gerektiğini dile getirmişti. AFAD tarafından yapılan ilk açıklamada deprem nedeni ile bölgede her hangi bir olumsuz durum yaşanmadığı dile getirildi. 

Gündem Haberleri