AFAD son dakika duyurdu! Kahramanmaraş depreminde ölü sayısı artıyor

Kahramanmaraş depremi 8. günü ile yürekleri yakmaya devam ederken depremin acı bilançosu her saat biraz daha ağırlaşmaya devam ediyor. Kahramanmaraş depremi ölü sayısı ne kadar, depremde kaç kişi öldü?

AFAD son dakika duyurdu! Kahramanmaraş depreminde ölü sayısı artıyor -  Kahramanmaraş merkezli olarak saat 04:17'de meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem ile Türkiye büyük bir felaketle sarsılırken 6 Şubat 2023 Pazartesi günü aynı gün yaşanan 7.6 şiddetindeki ikinci büyük depremle ayakta kalmayı başaran binalarda yıkılmıştı. 

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş başta olmak üzere Adıyaman, Gaziantep ve Hatay'da büyük yıkım yaşanırken Diyarbakır, Adana, Malatya, Kilis ve Osmaniye'de depremden etkilenen iller arasında yer almıştı. Depremin acı bilançosu ne yazık ki her geçen saat biraz daha ağırlaşırken AFAD son dakika duyurusu ile depremin 8. gününün verilerini duyurdu. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ SON DAKİKA: ASRIN FELAKETİNDE BÜYÜK DEPREM SONRASINDA KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkez üslü iki büyük deprem ile sarsılan bölgede ne yazık ki 10 ilde yıkım yaşanmıştı. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, Hatay ve Adıyaman'da adeta taş taş üstüne kalmazken yıkılmayan ancak ayakta kalmayı başaran binalarda ise ağır hasar ya da orta hasar aldığı gerekçesi ile girilemez hale gelmişti. 

 Yaşanan deprem felaketinin bilançosu geçen her saat daha da ağırlaşırken AFAD tarafından yapılan son dakika açıklaması ile toplam ölü sayısı ise 31 bin 643 kişi olarak açıklandı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. 

Gündem Haberleri