AFAD son dakika duyurdu! Kahramanmaraş peş peşe iki yeni depremle sarsıldı

6 Şubat 2023 Pazartesi günü yaşanan depremle büyük yıkıma uğrayan Kahramanmaraş artçı depremlerle beşik gibi sallanmaya devam ediyor. AFAD son dakika yeni deprem duyurusu yaptı.

AFAD son dakika duyurdu! Kahramanmaraş peş peşe iki yeni depremle sarsıldı - Türkiye 6 Şubat Pazartesi gününe büyük felaket haberi ile uyanmış saat 04:17'de Kahramanmaraş Pazarcık merkez üssü olan 7.7 şiddetindeki deprem büyük yıkım yaratmıştı. 

Yaşanan deprem 10 ilde büyük hasar yaratırken arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği esnada bu sefer Kahramanmaraş Elbistan merkezli olarak meydana gelen 7.6 şiddetindeki ikinci büyük depremle bölgede ayakta kalan binalarda yıkılmıştı. Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da büyük yıkım yaşanmış Adana, Şanlıurfa, Osmaniye, Diyarbakır ve Kilis'te deprem nedeni ile binaların çöktüğü iller arasında yer almıştı. 

KAHRAMANMARAŞ'TA SON DURUM NE, ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR MU?

Dünya tarihinin gördüğü en büyük kara depremleri arasında gösterilen ve aynı gün üst üste iki kez şiddetli deprem yaşanan tek örnek olması nedeni ile yankı uyandıran Maraş depremi sonrası artçı sarsıntılar da sürüyor. Evi hafif hasarlı olsa dahi devam eden artçı sarsıntılar nedeni ile binlerce kişi evlerine giremezken AFAD son dakika açıklaması yaparak bölgede iki yeni deprem meydana geldiğini açıkladı. 

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile 10:36 itibari ile bölgede 4.7 şiddetinde yeni bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin merkez üssü ise Kahramanmaraş Göksun olarak ilan edildi. 

Bu depremden kısa süre önce ise yine Göksun merkez üssü olan 4.6 şiddetinde bir deprem daha meydana gelmişti. Bölgedeki sismik hareketlilik devam ederken uzmanlar artçı depremlerin 1 ay boyunca devam edebileceğini ifade etmişlerdi. 

Gündem Haberleri