AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika duyurdu! Hatay'da yeni deprem

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem büyük bir yıkıma neden olurken depremde en çok yıkıma uğrayan Hatay yeni bir depremle sarsıldı.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika duyurdu! Hatay'da yeni deprem - Türkiye Kahramanmaraş depremi ile sarsılırken yaşanan depremin en çok yıkıma neden olduğu illerin başında Hatay yer almıştı. Hatay'da nerede ise sağlam bina kalmazken deprem fırtınası da tüm hızı ile devam ediyor. 

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından açıklama yapan yer bilimci Prof. Ahmet Ercan "Kahramanmaraş Pazarcık deprem odağındaki ivme algısı (785 cm/sn2) ile Hatay Defne ölçüm durağında algılanan yüksek ivme(1352 m/sn2). Hatay’daki vuruş gücü, Kahramanmaraş’daki vuruş gücünden daha büyük? Neden? İşte Hatay’ın daha çok yıkım görmesindeki neden bu" diyerek Hatay'da yaşanan yıkımın büyüklüğüne dikkat çekmişti. 

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DAKİKA DEPREM HABERİ! 

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamada "DENIZGOREN-YAYLADAGI (HATAY)

14:16:23 TSİ

Büyüklük: 4.8

Derinlik: 14.8 km" ifadelerine yer verildi. Deprem 14:16 saati itibari ile gerçekleşirken yerin 4.8 km altında gerçekleşen deprem zaten tedirgin olan bölge halkında bir kere daha büyük panik yaşanmasına neden oldu. 

AFAD tarafından yapılan açıklamada ise depremin merkez üssü Akdeniz olarak ilan ederken depremin şiddetini ise 4.7 olarak açıklandı.

Yapılan açıklama ile depremin şiddeti ilan edilirken sosyal medyada yapılan paylaşımlarda ise bir kere daha depremin daha şiddetli olduğunu dile getirdiler. 

Gündem Haberleri