AFAD ve Kandilli Rasathanesi Son Dakika Olarak Duyurdu: Anamur Mersin Depremle Sarsıldı!

Türkiye her geçen gün yeni bir deprem haberi ile sarsılmaya devam ederken son dakika deprem haberi Mersin'den geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından peş peşe yayımlanan son dakika açıklamaları ile Mersin'e bağlı olan Anamur ilçesinde deprem yaşandığı duyuruldu. Deprem mi oldu, son depremler, hangi şehirde deprem oldu, Mersin'de deprem mi oldu?

Ne yazık ki pek çok önemli yerleşim biri aktif fay hatları üzerinde kurulu bulunan Türkiye her gün yeni bir deprem haberi ile sarsılmaya devam ederken son depremlerden biri de Mersin'de meydana geldi. T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile depremin merkez üssünün Anamur olduğu ilan edildi.

MERSİN ANAMUR SON DAKİKA DEPREM HABERİ! DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ NERESİ, ŞİDDETİ KAÇ?

Aktif fay hatları üzerine kurulu bulunan şehirlerimiz arasında yer alan Mersin yeni bir deprem haberi ile daha sarsıldı. Mersin'de meydana gelen deprem şehirde kısa süreli panik yaşanmasına neden olurken Mersin ile komşu konumda olan bazı illerde de sarsıntı hissedildi. Yaşanan panik sonrasında Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ana kadar deprem kaynaklı hasar ya da can kaybı ihbarı alınmadığı yönünde açıklama yapılarak vatandaşlara sakin olmaları ve evlerinde bir hasar yoksa pandemi nedeni ile dışarı çıkmamaları yönünde tavsiyede bulunuldu.

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı AFAD resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda depremin şiddeti 4.3 olarak ilan edilirken depremin merkez üssü ise Güzelyurt Körfezi Anamur Mersin olarak açıklandı.

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan paylaşımda ise depremin merkez üssü Akdeniz olarak gösterilirken depremin şiddeti 4.4 olarak ilan edildi.

Gündem Haberleri