AFAD ve Kandilli Rasathanesinden Son Dakika Açıklaması: İzmir'de Deprem Yaşandı!

Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından yapılan son dakika açıklaması ile yeni bir deprem daha yaşandığı açıklandı. İzmir'de deprem hisseden kişilerde panik yaşanmasına neden olurken sosyal medyada da paylaşımlara yansıdı. AFAD deprem twitter üzerinden açıklandı. İzmir Menderes deprem haberi son dakika gelişmesi olarak açıklanırken deprem nedeni ile herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı açıklandı. İzmirde deprem şimdi, son depremler AFAD, deprem nerede oldu?

2020 yılında yaşanan deprem ile sarsılan ve yıkım yaşayan İzmir deprem fırtınası ile sarsılmaya devam ederken yaşanan her deprem bu nedenle büyük bir panik yaşanmasına neden oluyor. Özellikle de depremin şiddetli olarak hissedildiği sarsıntılar panik duygusunun da artmasına neden olurken T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından son dakika açıklaması ile yeni bir deprem yaşandığı ilan edildi.

AFAD VE KANDİLLİ RASATHANESİ SON DAKİKA OLARAK AÇIKLADI: 5 HAZİRAN 2021 CUMARTESİ İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU?

İzmir'de 16:49 saatinde meydana gelen deprem ile panik yaşandı. T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı AFAD tarafından yapılan son dakika açıklaması ile depremin şiddeti 3,6 olarak ilan edilirken depremin merkez üssü ise Menderes olarak ilan edildi.

Hatırlanacağı üzere İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde de 6,6 şiddetinde bir deprem meydana gelmiş, deprem sonrasında bazı binalar yıkılmış, çok sayıda bina ise ağır hasar ve hasar alarak zarar görmüştü. Ağır hasarlı olduğu belirlenen binalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamına alınmış ve yıkılmaya başlanmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı deprem sonrasında 212 bin binada hasar tespit çalışmaları yürütmüş 600 bina ağır hasarlı, 800 bina ise orta hasarlı olarak belirlenerek işlemlere başlanmıştı.

Gündem Haberleri