AFAD Ve Kandilli Son Dakika Deprem Açıklamaları! Kütahya Gediz Depremle Sallandı, İlk Bilgiler Duyuruldu!

AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi'nin yaptığı son dakika açıklamalarına göre Kütahya'nın Gediz ilçesinde bir deprem meydana geldi. Depremin şiddeti kaç olarak açıklandı?

Türkiye'de orta şiddetli depremlerin sayısında önemli bir artış meydana geldi. Buna bağlı olarak farklı bölgelerden deprem haberleri de gelmeye devam ediyor. Hem AFAD Deprem Dairesi hem de Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Kütahya'da orta şiddetli bir deprem gerçekleşti. Depremin merkez üssünün Kütahya'nın Gediz ilçesi olduğu bildirildi.

AFAD SON DAKİKA DEPREM DUYURUSU

AFAD Deprem Dairesi'nin son dakika olarak yaptığı duyuruya göre Kütahya'nın Gediz ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin saat 18:45'te gerçekleştiği açıklanırken derinliğinin 10,02 km olduğu bildirildi. Depreme dair gelişmelerin AFAD Deprem Dairesi tarafından takip edilmeye başlandığı ifade edilirken şu ana kadar ek bir bilgilendirme yapılmadı.

KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREM AÇIKLAMASI

Kütahya'nın Gediz ilçesinde meydana gelen depremle alakalı olarak bir başka açıklama yapan kurum ise Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü oldu. AFAD'ın 4.2 şiddetinde duyurduğu deprem Kandilli Rasathanesi tarafından 4.3 şiddetinde ölçüldü. Ayrıca depremin derinliğinin 2,9 km olduğu ilan edildi.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde meydana gelen depremin çevre ilçelerde ve illerde de hafif bir şekilde hissedildiği bildirildi. Resmi kaynaklardan elde edilen bilgilere göre bölgedeki vatandaşların şu ana kadar vcan ve mal kaybına dair olumsuz bir ihbarları bulunmuyor. Kısa süreli devam eden sarsıntı vatandaşlarda ani bir paniğe neden olurken sürenin düşük olmasından dolayı endişenin büyümediği bildirildi.

Deprem uzmanları tarafındna yapılan ilk değerlendirmelere göre bölgede bu seviyelerde depremlerin beklenebileceği, bu sarsıntıların kayıplara neden olabilecek şiddette olmayacağı, vatandaşların panik yapmalarına ve endişe duymalarına gerek olmadığı bildirildi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri