AFAD ve Kandilli son dakika duyurdu! Kahramanmaraş'ta şiddetli deprem 9 ili salladı

Kahramanmaraş bir kere daha güne şiddetli deprem ile uyanırken deprem Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin, Adıyaman, Şanlıurfa, Niğde ve Kayseri'de de hissedildi.

AFAD ve Kandilli son dakika duyurdu! Kahramanmaraş'ta şiddetli deprem 9 ili salladı - Türkiye güne yine şiddetli bir deprem haberi ile uyandı. T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile Kahramanmaraş merkezli yeni bir deprem yaşandığı duyuruldu. 

Saat 05:53 sularında meydana gelen şiddetli deprem Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi merkez üslü olarak yaşanırken en az 9 ilde depremin hissedildiği açıklandı. Yaşanan deprem nedeni ile bölge halkı bir kere daha deprem korkusu ile güne uyanırken büyük panik yaşandığı ifade edildi. Deprem çadırlarda kalan vatandaşları korkuturken depreme evlerinde yakalanan vatandaşlar ise panikle evlerinden çıktı. 

KAHRAMANMARAŞ SON DAKİKA YENİ DEPREM HABERİ! GAZİANTEP, HATAY YENİ DEPREM Mİ OLDU?

Bölgede bir kere daha büyük bir korku ve panik yaşanmasına neden olan deprem saat 05:53 sularında meydana gelirken depremin büyüklüğü AFAD tarafından 5 olarak açıklandı. AFAD'ın deprem paylaşımının altına farklı illerde yaşayan çok sayıda kişi yorum yaparken vatandaşların sabah namazı için kalktıkları esnada yakalandıkları deprem nedeni ile büyük bir panik ve korku yaşadıkları görüldü. 

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada depremin yerin 6.95 km altında olduğu belirtildi. 

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DAKİKA DEPREM HABERİ! KAHRAMANMARAŞ'TA YENİ DEPREM Mİ OLDU?

Deprem hakkında açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin şiddetini 5.1 olarak ilan etti. Deprem yakın illerde de aynı şiddetle hissedilirken büyük panik ve korku yaşanmasına neden oldu. AFAD tarafından yapılan açıklamada ise ilk bilgilere göre depremde olumsuz bir durum yaşanmadığı belirtildi. 

Gündem Haberleri