AFAD ve Kandilli son dakika geçti! Kayseri güne şiddetli depremle uyandı

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük felaket sonrasında başlayan deprem felaketi tüm hızı ile devam ederken Kayseri güne depremle uyandı!

AFAD ve Kandilli son dakika geçti! Kayseri güne şiddetli depremle uyandı - Peş peşe yaşanan depremlerle adeta kabusu yaşayan Türkiye'de ne yazık ki deprem fırtınası sürüyor. 9 Mart 2023 Perşembe gününe de yeni bir deprem haberi ile başlanırken peş peşe 3 deprem yaşayan Kayseri yeni güne bir kere daha korku ile başladı. 

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve 46 binden fazla vatandaşımızın can verdiği büyük deprem felaketi nedeni ile diken üstünde olan insanlar bir kere daha büyük bir korku ile yataklarından uyandı. Depreme uykularında yakalanan Kayserililer büyük bir panikle dışarıya çıkarken depremin şiddeti Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından açıklandı. 

SON DAKİKA DEPREM HABERİ! KAYSERİ'DE DEPREM Mİ OLDU, KAYSERİ DEPREMİ ŞİDDETİ KAÇ?

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depremi 11 ilde asrın felaketinin yaşanmasına neden olmuş, binlerce bina çökerek 46 binden fazla kişi evlerinin enkazı altında hayatını kaybetmişti. Aynı gün yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem sonrasında harekete geçen fay hatlarında sismik hareketlilik tüm hızı ile devam ediyor. 

3 kez üst üste depremi yaşayan Kayseri'de büyük panik yaşanırken son deprem ise bu sabaha karşı saat 05:28 sularında 4.9 şiddetinde meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin merkez üssünü Kayseri Karpuzseki Hacılar olarak ilan etti. 

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı ise depremin şiddetini 4.8 olarak ilan ederken depremin merkez üssü ise Hacılar Kayseri olarak ilan edildi. Depremin ardından pek çok Kayserili panik halinde yataklarından kalkarak dışarıya çıkarken Kahramanmaraş depreminin etkisi ile vatandaşlar evlerine girmeyerek dışarıda beklemeyi tercih etti. 

Gündem Haberleri