AFAD yeni depremi duyurdu! Kahramanmaraş'ta yeni sarsıntı!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde bir deprem meydana geldi. Depreme dair detaylı bilgileri kamuoyu ile AFAD paylaştı.

Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketinin izleri silinmeye çalışılırken bir yandan da artçı depremler vatandaşlara endişe veriyor. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 9 saat arayla gerçekleşen iki büyük deprem ile çok büyük bir yıkım yaşanmıştı. Toplam 11 ili etkileyen bu büyük sarsıntılar fay hatlarını da tetikledi. Buna bağlı olarak artçı depremler gerçekleşmeye ve vatandaşları endişelendirmeye başladılar. Bugün yeni bir artçı deprem haberini AFAD duyurdu.

AFAD DEPREM AÇIKLAMASI!

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan son dakika bilgilendirmesine göre son artçı deprem Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde meydana geldi. Bu depremin büyüklüğü 4.0 olarak açıklanırken derinliği ise 70,27 km olarak ilan edildi. Meydana gelen bu depremin yıkıcı bir etkisinin olmayacağı tahmin edilirken yine de AFAD birimlerinin saha çalışmalarına başlayarak kontrollerde bulundukları bildirildi.

ARTÇI DEPREMLER HIZ KESTİ!

Son günlerde deprem bölgesinde gerçekleşen artçı depremlerin hızının kesildiği fark edilmeye başlandı. Yine artçı depremler olmaya devam ediyor ama şiddetleri oransal olarak azalıyor. Geçtiğimiz haftalarda 4 ve daha üzerinde şiddetlerde depremlerin sayısı daha fazlaydı. Bugünlerde ise bu depremlerin sayısında önemli miktarda azalmalar meydana gelirken çok daha hafif sarsıntılar olabiliyor. Deprem uzmanları artçı depremlerin etkisinin zamanla yavaşlayacağını bildirmişlerdi.

CAN VE MAL KAYBI YOK!

Deprem bölgesinde ağır hasarlı binaların acilen yıkımları önemli ölçüde tamamlandı. Bundan dolayı da meydana gelen depremler herhangi bir yıkıma neden olmuyor. Kahramanmaraş Göksun’daki son depremde de bu yönde bir yıkım olmadığı, herhangi bir kişinin zarar görmediği bildirildi. AFAD birimleri yine de incelemelerine devam ediyorlar.

Gündem Haberleri