AFAD'dan deprem uyarısı! 5'in üzerinde deprem olabilir!

AFAD tarafından deprem bölgesi için artçı deprem uyarısı yapıldı. Deprem bölgesinde bulunan illerde önümüzdeki günlerde 5’in üzerinde artçı depremler olabileceği açıklandı.

Türkiye yaşanan deprem felaketinin yara izlerini sarmaya devam ederken bir yandan da artçı depremler bölgedeki vatandaşları tedirgin ediyor. Bu konuda AFAD tarafından yeni bir uyarı yapıldı. AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar bir açıklamada bulunarak vatandaşları uyardı.

5 ÜZERİNDE DEPREMLER OLABİLİR!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen büyük depremlerin ardından bölgede artçı depremlerin devam ettiğini açıklayan AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Şu ana kadar bölgede 8.550 artçı deprem meydana geldi. 3 dakikada bir artçı sarsıntı ile karşılaşıyoruz. Bunların büyük çoğunluğu vatandaşlarımızın hissedebileceği büyüklükte oluyor. Birbirini tetikleyerek devam eden artçı depremler sonucunda önümüzdeki günlerde 5’in üzerinde artçı sarsıntılar yaşayabiliriz. Bundan dolayı vatandaşlarımız kesinlikle hasarlı binalardan uzak durmalıdırlar.” dedi.

KAYA DÜŞME RİSKİ VAR

Bölgedeki riskler hakkında da bilgi veren AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Depremlerin merkez üslerine yakın illerin ilçelerinde de hasarlar görüyoruz. Bu yerleşim alanlarında hasar tespit çalışması ilgili ekipler tarafından yapılıyor. Deprem bölgesindeki en önemli risklerden birisi de kaya düşme riskidir. Deprem bölgesinde farklı yerleşim yerlerinde kaya düşme riski içerisinde bulunan yerler var. Vatandaşlarımız buna da dikkat etmeliler. Yetkili birimler bölgede bu konuda da yönlendirme yapıyorlar. Deprem bölgesinde bulunan inşaat halindeki binaların durumu hazırlanacak olan teknik raporla belirlenecek.” ifadelerini kullandı.

BİR İLÇE DAHA AFET BÖLGESİ OLDU

Bir ilçenin daha afet bölgesi ilan edildiğini söyleyen AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Bugün itibariyle bir ilçemiz daha hayata etkili afet bölgesi olarak ilan edilmiştir. Buna göre Sivas ilimizin Gürün ilçesi afet bölgesi olmuştur. Gürün’de afet uygulamaları yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

Gündem Haberleri