AFAD'dan Malatya depremi açıklaması! Çöken binalar var arama kurtarma çalışmaları başladı

Malatya'da yaşanan 5.6 şiddetindeki deprem sonrasında ne yazık ki kötü haber geldi. Kahramanmaraş depremi sonrası hasar alan bazı binalar bu deprem nedeni ile yıkıldı. Arama kurtarma çalışmaları başladı!

AFAD'dan Malatya depremi açıklaması! Çöken binalar var arama kurtarma çalışmaları başladı - Malatya'da yaşanan deprem hakkında AFAD Başkanı Yunus Sezer son dakika açıklaması yaptı. Sezer Malatya Yeşilyurt merkezli olarak meydana gelen 5.6 şiddetindeki deprem sonrası çöken binalar olduğunu duyurdu. 

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki büyük deprem yaşanmıştı. Yaşanan büyük depremin ardından bölgede adeta büyük bir deprem fırtınası yaşanırken artçı sarsıntıların yanı sıra Hatay'da 6,4 şiddetinde ayrı bir deprem de yaşanmıştı. 27 Şubat 2023 tarihinde Türkiye güne Adıyaman'da yaşanan 5 şiddetindeki depremle uyanırken yeni deprem haberi ise Malatya'dan geldi. 

MALATYA'DA 5.6 ŞİDDETİNDE DEPREM YAŞANDI! 

AFAD T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusu ile Malatya'nın Yeşilyurt merkez üssü olan yeni bir deprem meydana geldi. Depremin şiddeti 5.6 olarak ilan edildi. 

Yaşanan depremin ardından açıklama yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer bölgede yıkılan binalar olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarına başladıklarını açıkladı. 

AFAD resmi hesabından yapılan açıklamada ise "Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır." denilerek yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarına başladıkları duyuruldu. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar deprem sonrası canlı yayına katılarak "5-6 bina yıkıldığı bilgisi geldi. İki kişi enkaz altında bulunuyor. Baba ve kızı var" diyerek arama kurtarma çalışmalarına başladıklarını duyurdu. 

Gündem Haberleri