AFAD'dan peş peşe duyuru Çanakkale Biga ve Osmaniye'de deprem meydana geldi İstanbul'da da hissedildi

Türkiye yeni güne peş peşe gelen deprem haberleri ile uyandı. İlk deprem 05:31 itibari ile Osmaniye'de ikinci deprem ise 06:21 sularında Çanakkale'de meydana geldi. İstanbul'da deprem son dakika şimdi 2022 aramaları yapılmasına neden oldu.

Aktif fay hatları üzerinde kurulu bulunan çok sayıda şehri bulunan Türkiye her gün yeni deprem haberleri almaya devam ederken 13 Aralık 2022 Salı gününe de depremlerle uyandık. T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı AFAD tarafından yapılan açıklama ile iki şehrimizde yaklaşık bir saat ara ile deprem meydana geldiği duyuruldu. 

Sabah saatlerinde Osmaniye'de yaşayan vatandaşlar depremle korku içerisinde yataklarından kalkarken Çanakkale de yaşanan ikinci deprem ise daha şiddetli hissedildi. Çanakkale'de büyük panik ve endişe yaşanmasına neden olan depremin merkez üssü ise Biga olarak ilan edildi. 

İSTANBUL'DA DEPREM SON DAKİKA ŞİMDİ 2022 İSTANBUL'DA DEPREM Mİ OLDU?

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Çanakkale Biga merkezli bir deprem yaşandı. Sabah saat 06:21 sularında yaşanan depremin şiddeti 4.3 olarak ilan edilirken deprem yerin 12 km altında gerçekleşti. 

Deprem İstanbul'da da hissedilirken İstanbulluların büyük panik ve korku yaşamasına neden oldu. Hatta pek çok İstanbullu depremin merkez üssünü İstanbul sandı ve "İstanbul'da deprem mi oldu?" şeklinde aramalar yaptı. Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 4.0 olarak açıkladı. Depremi hisseden kişiler ise en az 5 şiddetinde hissedildiğini ve yaklaşık 5-10 saniye kadar sürdüğünü dile getirdiler. Sosyal medyada yapılan paylaşım depremin çok şiddetli hissedildiği yönünde oldu. 

OSMANİYE KADİRLİ SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU?

Sabah saatlerinde ilk deprem ise Osmaniye Kadirli merkezli olarak saat 05:31'de meydana geldi. Depremin şiddeti 3.7 olarak açıklanırken deprem yerin 11.93 km altında meydana geldi. Her iki depremde de olumsuz bir durumun meydana gelmediği bildirildi.

Gündem Haberleri